87321.jpg 

Kuva on otettu kovimmilla pakkasilla viime talvena.

Siperialta täällä todellakin tänään tuntuu, lunta ja räntää tulee taivaan täydeltä, lämpömittari näyttää nollaa ja tuuli käy pohjoisesta. Pelastin ruukkupuutarhani yöksi sisätiloihin hallaa pakoon.

Ajan ratas pyörii kiihtyvällä vauhdilla; perjantaikin meni ja päivitys jäi väliin. Hyvät aikeeni lyhentää päivitysten väliä on jäänyt haaveeksi, viikko venyy kymmeneksi päiväksi.

Viime viikko meni nopsaan, perjantaina olin Pirkon kanssa kaupungissa. Käytiin ensin meikattavana, Pirkko oli tilannut ajan kummallekin. Estèe Lauder meikaaja laitteli meille miedot maalit ja piirteli vähän silmiä ja suuta; näytin olmilta edelleenkin. Ostin taas yhtä sorttia itseruskettavaa. Lauantaina saunassa kuorin koko kehoni ja suihkuttelin ruskettavaa pintaan, tänään näyttää jo melko hyvältä kun on pari päivää tasoittunut.

Kävelimme Kauppakadun toiseen päähän lounaalle ja korjailimme ehostuksen ennen puutarhamyymälään menoa. Auton perä tuli täyteen taimia, multaa ja lannoitteita. Viikonlopun ruuat hankittiin myös, siinä se päivä hurahti ja kotiin tultiin vasta kuuden maissa. Istuttelin kurjenmiekat ja unikot paikoilleen ja palkitsin itseni lasillisella Argentiinalaista punkkua.

Lauantai kului neuleitten parissa, valmiiksi tuli karpalonpunainen "Koivunlehtishaali" materiaalina Crignascon Merinosilk. Työ on ollut luvattoman kauan tekeillä, monta viikkoa muutamaa mallikertaa vailla, mutta nytpä on valmis, parin metrin mittainen kaunokainen. Viikonlopun valmistuneissa on myös kolme puuvillapipoa, uusi malli joka on niin mukava neuloa että aloitan aina uuden  heti edellisen valmistuttua. I-cord kukkia näyttää olevan valmiina jo kymmenkunta ja yksi lapsen mekko on helmaa vaille valmis. Näin kun näitä töitään luettelee, näyttää ahkeralta.

Sunnuntai sitten oli yhtä juhlaa. Hiljainen mies kantoi sänkyyn shamppanjat, kahvit ja kakut. Kiittelin ja sanoin että tähän laitostun suosiolla heti. Koko perhe sen toki tietää että yksi unelmani onnesta on juoda  shamppanjaa aamiaiseksi sängyssä. Pari kertaa vuodessa tämä on rutiinia kotonakin ja lomalla kuuluu perusohjelmaan.

Kuopus soitti onnittelut jo aikaisin aamulla ja esikoinen lapsineen tuli illansuussa onnittelemaan. Lahjaksi sain keltaiseen takkiin puettua shamppanjaa. Esitteessä luvataan että juoma säilyy takin sisällä kaksi tuntia kelvollisen viileänä. Hyvin tietää tytärkin mistä äiti pitää, meillä taitaa olla sama maku molemmilla. Näin meille on sanottu.

Kummallekin on kuulemma helppo ostaa mieleisiä lahjoja. Hiljainen mies ja vävy keskustelivat kerran aiheesta ja totesivat että varmin tapa onnistua on mennä hyvään kauppaan ja kysyä:" Mikä teillä on kalleinta?" ja ostaa se mukisematta vaimolle lahjaksi. Ensin se vähän nauratti mutta lienee siinä totuuden siementäkin.

 Hiljaisen miehen äitienpäivälahja tulee lähiaikoina ja on niin suuri että näkyy koko naapurustolle. Pihaan on tilattu iso vaihtolava, saan tyhjentää piharakennuksen ja ullakot roinasta että sopii uutta tilalle. Tämä lahja on vakio muutaman vuoden välein - idea on vävyltä saatu. Ystäväpiirissä eivät kaikki oikein ymmärrä näitä näyttäviä lahjoja, meistä tämä osoittaa kekseliäisyyttä ja upeaa huumoria. Silloin ennen, kun keväisin vietiin itse roskat kaatopaikalle äitienpäivälahja oli usein etelänmatka, kaatopaikka  oli kymmenkunta kilometriä etelään päin meiltä.

Juu, meinasi unohtua, käytettiin minua lounaallakin. Varmempaa onkin mennä ravintolaan, minun keittiössäni ruokalistalla on aika usein "Polttouhrit" ,riippumatta siitä miltä sivulta keittokirjasta olen ohjeen lukenut.

Työasioissa pitää huomenna kuvata muutama neule lasten päälle puettuina. Mietinnässä on ensi talven mallit ja messukeikka.

Huomenna on lisäksi mammografiaan meno, ilmoitus on tullut ajat sitten ja unohtunut autuaasti. Suunnitelmissa on myös matka idän ihmemaahan lähi päivinä, kun lopultakin viisumi on tullut.

Italiassa on kuulemma ihana kesä ja lämmintä. Ystävät kyselivät aikatauluani, olen tervetullut  aurinkoon.