293952.jpg

Näin kukkivat orvokit joulukuussa Suomi-neidon uumalla 600 kin Helsingistä pohjoiseen. Myös violetit orvokit ovat suurilla nupuilla, lemmikit pukkaa uusia lehtiä ja leviävät vauhdilla kukkapenkeissä. Tavallisesti syntymäpäiviäni on vietetty lumisissa tunnelmissa.

Kevään merkeistä huolimatta lämpöisiä neuleita valmistuu päivittäin. Alla satoa, kolme paria mustia on jo lähetetty maailmalle ja taas on yhdet valmistumassa.

Valkoiset 100% alpakkaa, vuosikertalankaa, seuraavat 100% Cashmere, Gedifra ja harmaat 70% cashmere 30% merinovillaa, myöskin vuosikertalankaa kaapin kätköista. Gedifran lanka on Helsingin matkan saalista.

293956.jpg

Lupasin jo eiliseksi kuvan Kidsilk Nigth-langasta, vaan eipä päivä meillä valjennut sen vertaa että olisin saanut hyvän kuvan ulkona. Tänään tilanne on hieman parempi, väri ei täsmälleen vastaa todellisuutta  mutta on kuitenkin lähes totuudenmukainen.

293955.jpg

Tästä langasta valmistuu seuraava versio täydellisestä neuleesta. Nyt on jo ahneus iskenyt ja mietin innolla mitä värejä haluan seuraavaksi; mitkä "mattana" ja mitkä kimalluksen kera.

Harmaasta on jo tekeillä pyöreä shaali vanhalla pöytäliinan mallilla, hieman yli 30 g on neulottu ja ehkä saman verran menee lisää ennen kuin työ on valmis.

Eilinen oli juhlaa aamuvarhaisesta iltamyöhään, vieraita riitti tasaiseen tahtiin pitkin päivää. Ensimmäinen ystävätär tuli lämpöisen kakun kanssa ja pelasti minut leipomiselta. Olin tosin ostanut prinsessakakun pakastimeen kaiken varalta, sekin tuli syötyä viimeistä murua myöten. Puhelinonnitteluja tuli myös runsaasti ja Italiasta kerrottiin että myös siellä on poikkeuksellisen lämmintä, ystävät olivat olleet rannalla keskiviikkona.

Olen etsiskellyt neulekoneen ohjekirjaa jotta saisin laitettua Maddaleenan neulekouluun sukkaohjeen neulekoneelle. Muuten se on selvä, mutta en muista kaikkien koneen säätöosien oikeita nimiä. Mietin myös pitäisikö kaikista säädöistä laittaa kuva, vai riittääkö kirjoitettu ohje. Taitaa olla  viisainta laittaa kysely ennen ohjeen julkaisemista.