495274.jpg

Tämä kohde on päivitetty eilen iltapäivällä. Taulut ovat Jaakko Leppäsen töitä. Jaska oli kuviksen opettajani koulussa ja häntä voin kiittää paljosta omalla taiteilijan tielläni.

Vanhoja kirjoja ja muutama uudempikin. Romaaneja, hartaus- ja rukouskirjoja, wanha ruotsin kielinen raamattu ja usein matkoillani mukana kulkeva kalenterin näköinen uusi testamentti. Taimmaisena naivistinen matkaikoni Afrikasta, sitten pyhä Annunziata. Afrikkalainen äiti-lapsi veistos ja ensimmäiseltä Rooman matkalta tuotu pietá. Kaksi ikonia, toinen Kreikasta ja pieni Pietarista. Maija Keräsen grafiikkakortti, postikortti Italiasta vuodelta 1902 ja wanha valokuva tuntemattomasta pikkupojasta. Lasiesineet ovat Muranon mustaa hopealasia. Esillä muutama hopeinen savukerasia kokoelmistani ja metallinen art deco iltalaukku. Pieni korurasia on enoni Tukholman tuliainen äidilleni v 1951.

495265.jpg

Lamppupöytä joutaa kesäksi muihin duuneihin. Valokuvassa mummutettavia, kuva on otettu puolenkymmentä vuotta sitten. Aarrearkussa norsunluu-, malakiitti- ja kultakoruja. Nämä eivät ole aktiivikäytössä ja saavat esiintyä somistuksena. Enkeli ja rasia ovat lahjoja ystäviltä ja kirjoja luetaaan, Veikko Huovisen Konsta Pylkkänen etsii kortteeria, Susanna Tamaron Verso Casa sekä kultahippuja Levollisuus.

495267.jpg

Leppäsen tauluja huoneen peränurkassa. Taulujen alla oleva asetelma seuraavassa kuvassa.

495266.jpg

Nurkassa orkidean raato. Sain kukan hiljaiselta mieheltä joulun alla ja vasta pari päivää sitten siitä putosi viimeinenkin kukka. Elättelen toivoa että innostuisi kukkimaan uudelleen. Valokuva on Casa Marin luostarista, hieman Roomasta etelään, maljakko on synttärilahja tyttäreltä, Sarpanevan Arkipelago kynttilänjalka/maljakko 80-luvulta, samoin Birger Kaipiaisen rauhankyyhky. Heljä Liukko-Sundströmin Priimus on tullut vitriinistä tähän viettämään pääsiäistä muranolaisen kultalasilinnun ja venälaisen aapiskukon kanssa. Liina on omaa tekoa, malli on laadittu Eliel Saarisen suunnitteleman tyynyn pohjalta, sen kuvioista ja langoista omaan tarpeeseen tyynyn seuraksi. On näitä tosin valmistunut lahjoiksikin useita kappaleita.

Lapsi tuli eilen. Kävin hakemassa kaupungista jonne hän pääsi vielä pohjoisempaan matkaavan tuttavan kyydissä. Jossain viitisenkymmentä kilsaa ennen kaupunkia oli tukkirekan perävaunu kaatunut tielle ja joutuivat odottelemaan lähes tunnin ajoneuvon nostamista ja tien avautumista. Lapsen tuttavalta sain pikatilauksen: musta mohairtunika ensiviikon loppuun mennessä.

Täytyy laittaa siivoukseen turbo päälle ja raivata sohvat ja vielä on kolme näyttelyosiota päivittämättä. Huomenna ei siivota eikä tehdä käsitöitä vaan hiljennytään ja haetaan illalla vävyn tekele junalta. Lauantaina taas koneet täysillä käyntiin.

Sunnuntaina kirkossa saarnaa piispa Ville Riekkinen ja myöhemmin on seurakunnan uuden leiri- ja toimintakeskuksen käyttöönottojuhla jossa piispa on myös mukana. Toinen pääsiäispäivä on vielä suunnittelematta mutta ainakin syödään hyvin (??? minun taidoillaniko kokataan??)

Ulkona paistaa aurinko ja samalla tuulee myskyisästi, lämmintä on kolme astetta. Kaupassa saattaa olla melkoinen ryysis mutta sekaan vaan, jotakin vielä puuttuu...