491439.jpg

Olen ahkerasti siivonnut vessaa ja inventoinut lahonsuoja- ja pintaväriaesenaaliani. Koko aamupäivän aherruksen jälkeen on yksi nurkka ojennuksessa. Kaksi muovikasillista purkinpohjia ja jämiä meni roskikseen. Tuoksut, vartalonhoito, manikyyri ja tukkatöhnä osasto on vielä koskematta, mutta jo tehdystä urakasta otan vastaan aplodeja ja papukaijamerkkejä.

Hiljainen mies kävi nopeasti lounaalla (eilistä kinkkukiusausta mikrotettuna) ja pakeni juoksulla takaisin töihinsä vilpittömän kauhistuneena. Takuulla harkitsi vakavasti valkotakkisten soittamista seonneelle rouvalleen. Siis ihan oikeesti, siivoominen ei ole mun juttu. Tämä kosmetiikkan lajitteluksi naamioitu vessan raivaus on rajatapaus, tämän voi juuri ja juuri luokitella kivaksi löytöretkeksi noin tusinaan meikkipussiinsa.

Tein todellakin löytöjä. Minulla on paljon hyllyjä ja meikkipusseja ja joka reissuun lähtiessä on säännöllisesti kateissa ainakin kynsilakanpiostoaine, juuri se huultenrajauskynä jota kuvittelen matkalla tarvitsevani ja meikkipuuteri. Matkalla ne on sitten hankittava ja varasto sen kun vaan kasvaa. Kynilakanpoistoainetta oli kaikkaan viisi kappaletta ja meikkipuutereita saman verran, kyniä en edes viitsinyt laskea, väreissä löytyy ja parhaita kaksin kappalein.

Neuleurakointikin jatkuu, mustia mohair-tunikoita on kaksin kappalein valmiina. Ekastahan tuli omaa kokoa ja kun tunika oli tilaustyö kuopukselle ei auttanut kuin neuloa toinen.

491442.jpg

Materiaalina Kitten mohair. Omaan kului n. 300 g ja tyttären kokoon 250 g. Pituus on sopivasti polven ylle,  mainio käytettäväksi sekä lyhyen että pitkän hameen kanssa, hyvä myös farkkujen tai suoralahkeisten housujen kera ja kenen vartalo sallii käy tämä myös legginssien seuraksi. Kaulus on moneksi muunneltava ja neule on kaiken kaikkiaan todella mukavan oloinen pällä.

Kuopus tulee huomenna illan suussa kotiin pääsiäiseksi ja vävyehdokas mahdollisesti perjantaina, ellei joudu työputkeen koko pyhiksi.  

Kahvin jälkeen lajittelen tuoksut ja vartalonhoitotuotteet. Samaan putkeen tulee siis järjestettyä pukuhuonen kaappi ja pesuhuoneen hyllyt. Olisiko tosiaan syytä hakeutua pikaisesti hoitoon ja kunnon lääkitykseen? Onhan näitä kohtauksia ollut joskus ennenkin mutta että oikein monta paikkaa uuteen uskoon, tämä on jo huolestuttavaa. Kokeilen kuitenkin jos kahvi hieman tasoittaisi tätä vimmaa....