Shoppailukeikka Idän Ihmemaassa Wapun aattona oli uskomaton kokemus enkä osaa päättää luokittelenko päivän unelmaksi vai painajaiseksi. Shoppailin sydämen kyllyydestä, viisumista loppuu virta torstaina ja uuden saanti kestää reilun kuukauden.

Unelma se on, koska kotiin tullesssa auto oli täynnä tavaraa ja rahaa enemmän kuin lähtiessä. Ei, ei - en ole imitoinut Olli Saarelaa kassalla enkä ole polkenut pitkäsääristen taksoja. Siis selitykset kehiin. Hiljainen  mies antoi viiskymppisen ja tilasi pensseleitä. Tässä saalis ja kaikki nämä maksoivat yhteensä kympin.

560149.jpg

Mies valitsi neljä kappaletta, minulle jäi 40€ ja iso nippu pensseleitä. Kuvassa myös neljä sarjaa 1,25 mm neulepuikkoja, maksoivat alle euron setti.

Vaihdoin oman sataseni rupliksi ja kampaajalta sain leikkauksen ja kampauksen lisäksi vielä tukun ruplia - kampaajani halusi ostaa meikkikassini ja vajaan hajuvesipulloni. Lompakko sirkuslippuja ( ruplia ) pullollaan lähdin ostoksille.

Edellisillä kerroilla olen katsellut laukkua ja nyt sitten meni hankintaan.

559803.jpg

Vauvoja on syntynyt ja lisää tilattu tuttavapiirissä ja näitä valokuvakehyksiä en voinut vastustaa. Lisäksi hankin vielä varastoon muutaman niitä kauniita yksinkertaisia lasikehyksiä, en viitsinyt purkaa pakkauksistaan vielä, niitä näkyy huhtikuisissa näyttelypostauksissani. Pienet pyöreät "ikonit" ovat magneetteja. Kuva on tehty pieneen posliinilautaseen. Erinomaisia pikkulahjoja ja näitä voi lähettää vaikka kirjeessä.

559820.jpg

Lehtikaupassa asioin joka kerta, Vogue, Elle Decor ja Seasons lehti, vajaan kympin yhteensä. Tekstit on venäjää - mitäs siitä, osaan kyyrilliset kirjaimet mutta tekstin ymmärtäminen rajoittuu niihin sanoihin jotka ovat johdettavissa muihin osaamiini kieliin. Kuvat ovat näissä kaikissa  suomeksi kuten aina ennenkin. Suunnittelijoiden  nimet, valmistajat  yms kyllä saan ymmärettyä, ja hinnat sikäli kun niitä on. Souwattia vaan, kuvien ymmärtäminen on minusta aina ollut tärkeää kuvatekstit ovat vain lisuke. Kuva toimii ilman sanoja, monet eivät pitkillä puheillakaan saa asiaansa selväksi (vrt. esim. poliitikot ja juristit )

559828.jpg

Alusvaatekaupasta rintsikka-tangasetti tyttärelle ja itselleni kaksi mummoyöpaitaa kesäksi. Yhteensä 25 €

559834.jpg

Peltisiä kakku/kohokasvuokia myös ostan lähes joka kerta, nyt ajattelin porata pohjaan reikiä ja istuttaa niihin orvokkeja tjms. Viimekesän hittihän oli se "kukkapenkki" , jospa tänä vuonna se omintakeinen käsitys kukkapurkista on vaikkapa kohokas- ja kakkuvuoka.

560187.jpg

Toinenkin laukku tarttui mukaan, edellisellä kerralla hankittu osoittautui käytössä liian pieneksi. Tässäkin on lokeroita vetskarilla ja ilman ja tämän sisälle saa takuulla kadotettua suurinpiirtein kaiken mitä laukkuun laittaa. Emmalla on isohko laukku jota hän nimittää  Bermudan kolmioksi, kaikki katoaa sen laukun uumeniin...

559809.jpg

Ruokakaupassa ja konditoriassa myös hurjasteltiin, leivoksia, piirakoita, leipää, herkkusäilykkeitä, hilloja, teetä ja suklaata. Tuostakin pikkukaupungista saa saksalaisia, italialaisia ja ranskalaisia herkkuja ja hinnat ovat käsittämättömän halpoja meikäläiseen tasoon verrattuna.

Hiuspanta ja käsin maalattu puinen perinteinen rintakoru - se on hyvä neuleissa, kevyt ja riittävän iso kiinnittämään kaulusta jne. Näitä minulla jo on ennestään monen värisiä, punaista en ole aiemmin nähnyt ja se on nyt minun, samoin kaunis ja kevyt hiuspanta. Luomivärit oli ihan pakko ostaa, tunnen merkin, laatu on hyvä ja paletti maksaa pari euroa.

560160.jpg

Lopuksi energiajuomaa, colaa ja kivennäisvettä ja rahat ei lopu ei sitten millään. Rajaa ylittäessä lompakossa oli vielä kokonainen viisikymppinen. Mennessä oli 150 € pussissa. Kotimatkalla poikkesin Ärrällä tarkistuttamassa Kenon ja laittamassa uutta anomusta matkaan. Siellä täti uuden kupongin lisäksi latasi tiskiin 120 euroa ja niin kotiin tullessa rahaa oli enemmän kuin lähtiessä. Olen shoppaillut koko päivän menettämättä senttiäkään! Kyllä mustalle vyölle pitäisi olla joku korotus ja kovennus. Onko ehdotuksia?

Oliko tämä päivä Shoppailijan unelma? Kyllä kai, tai sitten painajainen: jos näin voi käydä kerran elämässä, niin miksi tämä ei voinut tapahtua jollain Italian tai Ranskan matkalla? Pitäisikö tosissaan lähteä kunnon turneelle Alppien eteläpuolelle ja rustata siellä lotto tjms shoppailukierroksen aluksi ja sitten käydä seuraavana aamuna Tabac kioskista lunastamassa eilen tuhlattu määrä seteleitä, tai mieluummin tuplana kiitos! Wau, tätä täytyy kyllä kokeilla, lähtisiköhän tytär mukaan?