Tytär tuli viikonlopuksi vanhuksia tervehtimään. Lauantaina junalta tullessa tehtiin kierrätyskeskus/kirpparikierros kaupungissa. Teimme hyviä löytöjä kummallekin.

1913845.jpg

Kirpparilta löytyi tämä kakkuvati. Jalka on hopeaa ja kristalli on Aimo Okkolinin tuotantoa. Kotona on jo ennestään täsmälleen samanlainen äidiltä peritty vati ja samaan sarjaan kaksi kulhoa ja kukkanmaljakko. Tämän jalka oli aivan mustaksi tummunut mutta sain hyvin kiillotettua. Hintaa tällä oli 20 €. Onnekseni myyjä ei arvostanut suomalaista kristallia ja hopeaa. Vati on täysin virheetön ja kaivertamaton, entisessä on äidin teettämä kaiverrus jalassa. Kyllä näillä passaa kahvipöytä kattaa.

1913868.jpg

Tyttären tarkka silmä löysi kierrätyskeskuksesta minulle kiiltonahkaiset Palmrothin avokkaat. Nämä käyvät moneen asuun ja täydentävät mainiosti peruskenkävalikomaani.

1913870.jpg

Kotiin tullessa ovenrivassa roikkui muovipussi jossa oli Palmrothin mokka-avokkaat. Malli on täsmälleen sama, jota olen käyttänyt monta paria ja juuri nyt on käytössä samanlaiset lakeeriversiona.

Ystävätär, joka kävi muutama viikko sitten siivoamassa, tarvitsi sängyn ja meillä kun on muutama ylimääräinen, sanoin että hae pois niin on yksi vähempänä. Hän oli käynyt hakemassa sängyn ja jättänyt vaihtariksi kengät - olivat hänelle puoli numeroa liian pienet ja jääneet yhden käytön jälkeen virattomaksi. Näin on kummaltakin pois jotakin ylimääräistä ja tarpeetonta ja tilalla sopivaa ja tarpeellista.

Minä kyllä voitin tässä "kaupassa" iso sänky ulos ja kenkäpari sisään.

1913876.jpg

Lasketaanko tämä pari kierrätetyksi? Löysin nämä täysin käyttämättömämä laatikossaan yläkerrasta. Sitten kun näin kengät muistin kyllä ne ostaneeni vuosi/kaksi/ tai jotakin sitten, ei vaan ole kirjautuneet "varastoon".

1913879.jpg

Aamulla posti toi puoli kiloa Auraa, väri no 763 - Loganberry, ja taas vaihteeksi yhden pussin Hazea, väri no 632 Hurricane. Sopivasti juuri ennen postin tuloa sain valmiksi Bellinan II-version. Takki painaa alle 300 g ja on kokoa L/XL.

Edelleen suhde neulottu/taloon tullut on tosi huono: vajaa 300 g neulottu ja 750 g uutta, elikkä enempi kuin tuplasti lisää neulottuun verrattuna, eihän tässä ole mitään tolkkua!!! Varasto vaan kasvaa kasvamistaan. A-P-U-V-A!!!

1913843.jpg

1913842.jpg

Päätelty ja höyrytetty on, merkkilangat ovat vielä paikoillaan että saan mallin kirjoitettua. Tämä on ekaa pitempi ja väri on kaunis luonnon harmaanruskea. Materiaalina edelleen Forsell Villa/Alpakka. Kyllä on vauhti hyytynyt, toista viikkoa yhden takin teossa. Puolustukseksi voin sanoa tehneeni muutaman päivän sihteerin ja autonkuljettajan hommia ja siinä sivussa suunniteltiin tytölle uusi takkijakkuviittamikälie joka toteutetaan mustasta Hazesta.

Tätä harmaanruskeaa väriä on vielä ~100 g eli yksi shaali siitä vielä tulee. Muita värejä on vielä noin kilon verran yhteensä.

1913992.jpg

Haluaisiko joku ostaa tätä lankaa? Vaaleansinistä  270 g, 15 €, vaaleanpunaista 80 g, 5 € tai vihreää 400 g, 25 € + postikulut. Lanka on ohutta 100g/680m. Ovat siis tuota edellä mainittua Forsell Wool & Alpaca 80/20  vuosikertalankojen aatelia jostain kymmenen vuoden takaa. Lanka miellyttävää ja nopeaa neuloa.