1745164.jpg

Särkynyt sydän on kukkinut ahkerasti koko kesän.

Passi on anottu ja tulee viimeistään ensi maanantaina. Viikko siis alkoi kaupunkikeikalla.

Rukoukset ja avunhuudot ovat saivat vastauksen: Iltapäivällä ihana ystavättäreni tuli taas kerra häätämään vihaisimmat villakoirat huushollistamme. Hän käy pari-kolme kertaa vuodessa ihan sydämen riemusta meillä siivoamassa. Nyt oli aikaa vain iltapäivä ja puhdistuksen kokivat halli, olohuone ja keittiö. Suursiivoustahan meillä ei pidetä koskaan ja pienempiä pölyn ja roskan häätökarnevaalejakin vai harvakseltaan. Ystävätär käy keväällä nimipäivälahjaksi ja joulukuussa synttärilahjaksi operoimassa täällä imurin ja mopin kera ja ulkoiluttaa matot. Tämä kerta oli extraa - hänellä alkoi kesäloma ja siinä  oli sopivasti aikaa ennen matkaa. Kaaos täällä on edelleenkin mutta lattiat on pesty. Olen kyllä onnellinen ihminen kun  minulla on niin ihania ystäviä.

Eilen sain lahjaksi autollisen perennoita. Tuttavani, yli kahdeksankymppinen rouva, antoi sukutilansa puutarhasta vuokkoja, liljoja, iiriksiä, unikoita, pioneja ja monta lajia joiden nimiä en edes muista. Hän oli ottanut penkeistään valmiksi monta sorttia ja kyseli mitä kaikkea tahtoisin. Tarjolla oli mm. 20 lajia ruusuja, leimukukkia, angervoita, hortensioita ja monia pensasmaisia kasveja. En ahnehtinut enempää kuin parissa päivässä kykenen istuttamaan ja sovimmekin että muutaman viikon kuluttua uusi satsi ja keväällä lisää. Tästä kukkakeikasta on puhuttu moneen kertaan ja soviteltu kahden kiireisen mummon aikatauluja. Torstaina rouvan pihaa tulee kuvaamaan ja tutkimaan joku gradun tekijä.

Illalla sitten siirtelin entisiä  kukkia ja istuttelin uusia ympäriinsä ja vielä on vuokot laittamatta. Jos miehelle ei tule yllätystöitä viikonlopuksi tehdään yksi uusi isompi kukkapenkki etupihalle. Nyt vain levittelin entisiä vähän pitemmiksi ja leveämmiksi.

Neuleissa Marilyn on edelleen viimeistelyä vaille kun tuli väliin morsiushuivin teko. Huviin meni kaksi kerää Kidsilk Hazea ja huomenna käyn viemässä sen asiakkaalle. Tämä työ tuli hyvään saumaan kun langat viipyvät edelleen ja tulevat pussi kerrallaan. Maanantaina tuli 250 g mustaa Hazea ja sininen tulee joskus, samoin Kidsilk Aura ja Regian sukkalangat. Nyt puikoilla on taas Forsell Wool Alpacaa; Belliinasta tähteeksi jäänestä langasta tulee vielä sadan silmukan  "Musla"-huivi.

Tänään minut on kutsuttu sadonkorjuujuhlaan Violan luokse. Rantasaunotaan ja syödään pitkään ja hartaasti tyttöjen kesken ja parannetaan maalimaa. Vieläköhän uskaltaisi käväistä uimassa saunasta käsin. Tälle vuodelle en ole uinutkaan kuin Välimeressä.

1745162.jpg

Tässä vielä kesäisiä unikoita, olkaa hyvä!