Mutta puuhasteltu on.

1983478.jpg

Oheistyönä valmistuu ranteenlämmittimiä ja edelleen "Fanneja". Taustalla on Forsellin villa/alpakka huivi 35 x 140 cm / 70 g. Neljä mallikertaa + viiden silmukan reunukset  (= 82 s) ja langan määrä saneli pituuden. Tämä väri on nyt neulottu loppuun.

Ranteenlämmittimen malli on oma ja pitsikuvio taas kerran "Luostarin ikkuna". Ranneke on muotoon neulottu. "Sormus" on neljän silmukan i-cordia ja laitetaan keskisormeen. Materiaalina Grignascon Champagne: merino extrafine 75%, silkki 25%. Lankaa ei taida enää olla  saatavana, mutta minulla tätä on vielä toista kiloa. Kerässä on 50 g ja kahdesta kerästä tulee kolme paria. Näitä menee joululahjaksi moneen suuntaan ja valmistuu myös RYC Cashsoft 4 Ply langasta ja muutamaan pariin on varastossani  kotimaista vuosikerta-angora/villalankaa. Mikä näille nimeksi? Huhuu Makepeace!!!

Kidsilk Haze "Veeruska" on jo käytössä ja taas on yksi Aura "Marilyn" versio valmiina. Seuraava työ on  vauvaneule ja lankana tälläkertaa Lana Gatto "Mignon" villa 100%   25 g/140 m. Lanka on ohuen ohutta mutta aivan mahtavaa neulottavaa, olen käyttänyt tätä lankaa aika paljon pienimpiin vauvaneuleisiin.

Enkelit ovat vaiheessa, viisikymmentä odottaa hiomista. Kaikkia minun töitäni hidastaa hiljaisen miehen reippauskohtaus. Mies on innostunut remonttihommista ja raksallahan riittää siivoojan duunia. Työkalujen ojentajana ja työnjohtajana toimiminen haittaa vähän harrastuksiani iltaisin ja viikonloppuina. 

Myös luottamustoimet ottavat osansa syksyllä kun toimintasuunnitelmia ja budjetteja laaditaan. Enhän minä niitä tee, mutta kuluvan vuoden tapahtumia on kerrattava papereista, muisteltava mennyttä ja pohdittava tulevaa. Minä en voi mennä kokouksiin valmistautumatta ja useimmiten on luettava paljon muutakin kuin kutsun mukana tuleva esityslista. On kyseltävä ja selvitettävä monia asioita, mietittävä eri vaihtoehtoja ja kyettävä uskottavasti perustelemaan kantansa ensin itselleen ja sitten toisille.

 

1983477.jpg

Turun suunta vetää lankaa, nämä kaikki, yhteensä pari kiloa, matkustivat sinne päin ja Turusta uuden kodin saivat myös muutama postaus sitten kuvatut villa/alpakkalangat, 750 g.

Lankavarstossa on siis ihmeiden aika alkanut! Poistumaa lankana reilut kolme kiloa. Mainittujen lisäksi on 200 g ja rapiat Regian Cotton Color lankaa kulkenut parisataa kilsaa etelään taitavan sukkamaakarin käsiin.

Oma tuotanto on garmmoissa vaatimattomampaa tasoa: Veeruska 150 g Kidsilk Haze, Marilyn 300 g Kidsilk Aura, vielä nimettömiä ranteenlämmittimiä Grignasco Champagne -kohta 100 g, Fanni, Forsell Wool/Alpaca 70 g.

Tällä viikolla koetan hyvästellä vielä  lisää lankoja. Kuvat ja tiedot tulevat seuraavaan postaukseen. Ajattelin myös esitellä avustajani ja uskolliset palvelijani joita ilman en tule toimeen neuleita suunnitellessani ja valmistaessani.

Kommenteissa kyseltiin kuinka aikani riittää neulomiseen. Pidempään blogiani seurannet jo tietävät etten tee juuri mitään muuta. En siivoa, ruuanlaiton aikoina polttouhraan eineksiä ja pakasteita, en harrasta muuta kuin työtäni = neuleita ja milloin mitäkin taiteilua. Olen ihan näillä töin - taiteilijantapainen joka muun muassa suunnittelee ja valmistaa neuleita luxuslangoista. Suurin osa tuotannosta menee ympäri maailmaa - enimmäkseen Italiaan. Juuri nyt muutama neuleeni visiteeraa Las Vegasissa ja parin viikon kuluttua ainakin Veeruska käväisee näytillä Ruotsissa. Omaan käyttöön jää lähinnä protoja, joita myös oma perhe ja hyvät ystävät painostetaan koekäyttämään/ tuomitsemaan/ylistämään.

Toimenkuvani vaihtelee oman ja asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. Silkin kanssa olen pelehtinyt pian kolmekymmentä vuotta, enimmäkseen maalannut ja opettanut silkkimaalausta niin Suomessa kuin Italiassakin. Kovista materiaaleista työstän lasia, betoniverkkoa, kuparilankaa ja seulaverkkoja, silloin tällöin somistan näyteikkunoita ja teen sisustushommia. Oma koti onkin sitten kuin pommin jäljiltä oleva varasto kauniita esineitä, taiteilijatarvikkeita, lankoja, kankaita ja mitäkaikkealieneekään.

Kylän ämmien mielestä olen hiljaisen miehen elätti ja taas männäviikolla minulta kyseltiin että miksi sinä et tee mitään töitä??? Tällä kertaa vastasin kyselijälle että onnekseni ei tarvitse tehdä ja jatkoin matkaa. Mieleni teki kertoa että kyllä minä Italiassa teen ihan oikeita töitä. Niin, mitäs ne sitten on? Juu, arkkitehtitoimistossa juon kahvia, käyn ostamassa savukkeita arkkitehdille ja hoidan postiasiat. Kuulostaahan nuo edes oikeilta töiltä?

No, nämä minun omat duunithan ei ole töitä ollenkaan ja miehen firman sihteerinhommat ovat luontaisetuja - ainakin noiden kyselijöitten mielestä. Onnekseni oma perhe arvostaa taiteiluani ja  mies on pitkämielinen - syö kiltisti HK-blöötä ja purkkihernesoppaa. Sitten kun luomisen tuska täyttää aikani niin että en saa edes rehuja laiteltua lautaselle einesten lisäksi niin mies vie minut ravintolaan syömään.

Pakokauhu lankavaraston hupenemisesta iski ja tilasin lisää Kidsilk Hazea. Viisi pussia = 1250 g. Näillä on ollut tapana viipyä viikkoja matkalla ja tulla tiputellen pussi kerrallaan - nyt toiveena on että pari väriä ennättäisi valmiiksi neuleeksi ennen joulua.

Tällä kertaa pakokauhun toinen nimi on tilaustyöt ja uudet mallit.