Kahdestoista Fanni-shaali on valmistunut viime viikolla. Kuvan shaaliin langat lahjoitti oman kylän lankakauppias ja se on arvottu eilen seurakunnan Mikkeli-myyjäisissä. Arpajaisten tuotto menee fifty-fifty diakonialle ja lähetystyölle.

1927187.jpg

Materiaalina Drops Vivaldi  100 g ja huivin kooksi sadalla silmukalla tuli 55 x 155. Työkalut: Addi 5mm/80cm.

Tämä "Musla"kuume alkoi heinäkuun puolessa välissä ja tähän mennessä huiveja/shaaleja on siis valmistunut täysi tusina ja lisäksi kaksi "Bellina"-takkia joissa olen käyttänyt samaa pitsikuviota.. Joko saan vaihtaa mallia vähäksi aikaa?

No joo, on toki tehty muutakin: Aura "Marilyn" on päätelty ja tänään valmistui tyttärelle "Veeruska" Kidsilk Hazesta. Tytär osasi tilata takin joka innosti kehittämään taas kerran uuden "Mariette" ja "Aurelia" johdannaisen neuleen. Tulos ylitti kaikki odotukseni. Takki on M/L/XL yleiskokoa noin 165 senttiselle käyttäjälle. "Veeruska" on ~polvipituinen, pituus vaihtelee pukemistavan mukaan ja neule painaa 155 g. Siis sataviisikymmentäviisi grammaa. Vähän täsmäämällä kuusi kerää riittää tähän takkiin.

Nyt tiedän miksi olen koko ikäni neulonut! Missä välissä ennättäisin tehdä itsellenikin tuon mallin? Jos aikaa ei kerran ole myytävänä, niin kolme-neljä paria käsiä kyllä tarvitsen ympärivuorokautiseen työhön koko loppuvuodeksi! Eikä siinä vielä kaikki: uudet jalat pitäisi laittaa samaan tilaukseen. Eilen oli itkuinen ilta jalkakipujen kanssa. Lopulta kävin avojaloin seisomassa betonirappusilla ja liekö se auttanut kun kipu hiipui yötä kohti.

Edellisen postauksen jälkeen olen tavannut Palagan täällä kotikylässä. Pieni tuokio harmaana syyspäivänä oli kuin auringon pilkahdus. Toivottavasti tapaamme pian uudelleen.

Lapasesta karannut taas tuli tutuksi kaupungissa. Olipa mukava tavata. Täällä periferiassa neuletapaaminen on kahdenvälinen asia - pitkät välimatkat ja itsekunkin omat aikataulut harvoin mahdollistavat useamman puikottelijan tapaamisen samalla kellonlyömällä. 

Viikko sitten olin vuorokauden Valamossa.

1961979.jpg

Hiippakunnan lähetysseminaari pidettiin Valamon luostarissa. Ohjelma oli tiivis ja erittäin  mielenkiintoinen. Valamo on paikka jonne täytyy palata ilman kiirettä ja virallista ohjelmaa.

Seminaarin päätteeksi oli luterilainen messu ja ehtoollinen Valamon isossa kirkossa. On hyvin harvinaista että ortodoksisessa kirkossa pidetään toisen kirkkokunnan messu. Kuulemamme mukaan muutaman kerran aikaisemminkin on näin tapahtunut, mutta ei edes joka vuosi. Tilaisuus oli todella vaikuttava ja mieleen painuva.

1962047.jpg

Otin vain muutaman kuvan esittelykierroksen aikana. Minulla on joku sisään rakennettu rajoitin kirkoissa, luostareissa ja museoissa kuvaamiseen. Opas kyllä kertoi että kuvata saa, mutta en vaan osannut keskittyä kameraan. Kierros oli nopea ja niin mielenkiintoinen että mieluummin seurasin oppaan selostusta.

Työlistalla seuraavana on enkeleitä, muutama kappale on jo folioituna. Huomenna leikkaan lasit ja aloitan hiomisen. Tavoitteena on saada viikon aikana vähintään viiden kymmenen enkelin kuoro valmiiksi. Vähän aikaa neulepuikot ovat sivuroolissa. Aura-urakka siirtyy aloitettavaksi marras-joulukuulle, kaikki värit ovat kuitenkin jo tulleet. Hazea tekisi mieli lisää mutta pitänee hillitä halunsa ja laittaa mutkalle ja maailmalle talossa olevia lankoja.

Vähitellen alan katsella varastoani uusin silmin. Täällä on paljon lankaa joka voisi lähteä uuteen kotiin ja toisten käsien neulottavaksi. Alpakkaa  100% ,on ohutta ja paksua,  ja villa/alpakkaa monta sorttia, silkkiä 100% ja villaa 100 % ja edellä mainittujen erilaisia sekoituksia. Kun vain saisi aikaiseksi laittaa kuvia esille. Ihan oikeesti pitäisi tehdä täydellinen inventaario ja luopua kaikista niistä käsityötarvikkeista jotka eivät mahdu seuraavan vuoden työlistaan ja aikatauluun. Potkikaa minua vähän!