Neuleiden suunnittelu on kuin seikkailu. Käsissä on kasa lankakarttoja, muistilehtiö ja kynä. Toisinaan on lankaa joka on ostettu hetken huumassa vailla varmaa suunnitelmaa sen tulevaisuudesta. Kotona asuvista vuosikertalangoista muotoutuu neule usein spontaanisti kuin itsestään; luon silmukoita mielialan mukaisen määrän, neulon "patalappua" mietiskellen mitä tästä mahtaisi tulla.

1987570.jpg

Tääsäpä näitä työkalujani. Puikot ovat tietenkin ne tärkeimmät, käytän Addeja. Virkkukoukku, sukkapuikot ja jättihakaneula ovat myös välttämättömiä. Mittanauhana käytän suutarin mittanauhaa, se on 60 cm pitkä ja toisella puolella on kengän kokomitta. Tällä mittailen työn kuluessa kaikkia neuleitani, mitta on kätevän lyhyt ja riittää hyvin minulle.Rulla maalarinteippiä on korvaamaton apuri niin neuloessa kuin monessa muussakin paikassa. Itseasiassa minulla on aina mukana joku rullanpohja. Teippi on kätevä vaateharja - kierrän sitä liimapuoli ylöspäin sormien ympärille ja se toimii yhtä hyvin kuin ne liimarullavaateharjat, maalarinteippi on edullisempaa ja vie vähemmän tilaa laukussa.

Kuvassa näkyy että käytän teippiä myös stopperina puikon päässä. Käytän "parkkipuikkoja" ja niiden päissä teipit on tosi kätevät, usein parkkipuikkona on pitkät pyöröt niin että näen koko ajan neuleen muodon ja mitan.

1987571.jpg

Vanhin uskollinen palvelijani on siirtäjäneula. Välttämättömyys koneneulonnassa ja minulle aivan korvaamaton myös käsinneuleitteni viimeistelyssä. Siirtäjäneulaa varjelen lähes henkeni kaupalla, säilytän ja kuljetan sitä ja noita uusimpia lelujani, silmukkamerkkejä, vanhassa silmälasikotelossa.

Silmukkamerkit ovat uutuus työkalupakissani. En pari vuotta sitten oikein ymmärtänyt mitä niillä tehdään tai kuinka ne toimivat. Olen aina käyttänyt lankalenkkejä merkitessäni kavennuksia, levennyksiä, kerroksia jne.

Sitten näin yhdessä blogissa kauniita ja kiiltäviä "jotain" ja kiinostuin, harakka kun olen. Nyt en voi kuvitella elämää ilman näitä Tesoro aarteitani. Kiitos Makepeace! Edelleen joudun käyttämään myös lankalenkkejä työstäessäni vaikkapa keveitä Kidsilk Haze tai Aura lankoja - Tesoro merkkaa vain avainkohdat ja jatkuviin riveihin laitan langat.

Pingottamisen olen lähes unohtanut, käytän Laura Star silitysasemaa. Sitä ei voi riittävästi kehua ja mainostaa. Olen se tolvana joka maksoi systeemistä kuusitonnia, hieman harkintaa niin sen olisin saanut tonnilla. Eli ostin omani markka-aikana juuri ennen euroihin siirtymistä. Euroon siirtyessä uudenvuoden aattona yksi tuttu vanharouva kutsui lapsensa illalliselle ja juhlallisesti kahvin jälkeen penkaisi piironginlaatikosta Suomen Pankin täysiä setelinippuja ja antoi kummallekin lapsellen satatuhatta markkaa. Selitys oli että huomenna rahaa olisi vain vajaat kaksikymmentä tuhatta kummallekin.

Laura on neulojan unelmien täyttymys. Höyry tulee sopivalla paineella ja riittävä ohuena sumuna, laudassa on imu ja puhallus. Kone siis imee työn lautaan ettei se liiku höyrytettäessä. Joskus kiinnitän neuletta muutamalla nuppineulalla lautaan, pitsien reunoja joissa tulee kaaria tjms.

Jos minun pitäisi luopua jostakin kotikoneesta niin mieluummin antaisin vaikka astianpesukoneen pois, mutta Laurasta en luovu.

1987569.jpg

Tässä sitten Lauran apurit. Silityskinkkua minulla ei ole enkä sitä tarvitse, käytän niin neuleiden kuin muittenkin vaatteiden silityksessä keittiöpaperirullia. Talossa on aina käytössä monta rullaa ja jos sopivaa vahvuutta ei ole vajutan rullaa passeliksi. Hihalautaakaan en käytä, paperirulla korvaa sen ja on helpompi käyttää. Rullan kanssa saa hihan silitettyä kerralla ympäriinsä rullan pituudelta. Chifonnet on toinen kestosuosikkini,  valkoinen on silitysharso, vaaleanpunaiset kuuluvat vessaan ja keltaiset keittiöön.

Sitten lankoja joista voisin luopua.

1987577.jpg

Kidsilk Haze:

Vaalea vihreä  Meadow 581, neljä kerää

Liila Dewberry 600, kaksi kerää

Pussissa sininen Hurricane 632, kaksi kerää jää yli tarppestani

Sitten Kidsilk Spray

Harmahtava roosanbeige Pebbles 572, neljä kerää

Näitä voin myydä 11 € kerä.

Minulla ei ole pakottavaa tarvetta luopua näistä sillä voin käyttää jakuista jäänet kerät huiveiksi ja shaaleiksi - siksi hinnat ovat liki kaupan hintoja.

1987576.jpg

Kuusi kerää ruskeaa Puddelia. Nämä saavat lähteä halvalla - mitä tarjotaan?

1987572.jpg

Tämä on  Midor 100% silkkiä. Olen hankkinut nämä Sorrilta joskus vuonna yx ja kax. Tässä on yhteenä 750 g. Hinnastossa näyttää olevan 29 €/100 g. Koko satsin saa satasella ja tarjotakin saa.  

Nämä nyt aluksi tyrkylle. Tämä lankalauma on ollut sohvan sylissä ja lisää tulee kun pöläytän seuravaa kaappia, sitten sitä lankavaastoa jossa nukumme  ja jos joskus pääsisi yläkertaan asti. Ylhäällä asuu sitä alpakkaa ja lisää silkkiä ja ja ja ......

Tämä päivä on mennyt raksan siivoojana ja ilta työnjohtajana. Välillä kuvailin noita kamojani ja ranteenlämmittimien työvaiheita. Nimikin niille on jo annettu mutta julkaistaan yhdessä kuvien ja ohjeen kanssa. Tänään on valmistunut yksi pari, vain sormukset puuttuu.

Postilaatikossa on ollut perjantaista alkaen joka päivä uusi kirja. Käväisin joku aika sitten Book Depositoryssä etsiskelemässä talvella siellä karannutta harkintamopoa - ei sitä näkynyt, mutta ostoskoriin tipahti muutama kirja. Olen antanut kaikki naapurin rouvalle katseluun sillä nyt en niitä ennätä edes selamaan. Lupaan esitellä ne seuraavassa postauksessa.