Siltä taas on muutaman viikon tuntunut. Mies ei puhu ei pukahda, syytä en tiedä. Itse asiassa lienee aika normaalia pohjoisen miehen käytöstä. Pikakysely tuttavapiirissä vahvisti ajatukseni.

Liian naimisissa; ilmaus on kotoisin Italiasta. Muutama vuosi sitten olin taas kerran monen kuukauden keikalla siellä, asuin ystävättäreni Marian talossa perheen jäsenenä kuten usein teen. Ystävättäreni oli juuri eronnut miehestään - sen verran kuin italialaiset voivat erota, lain edessä virallisesti kyllä, kirkon tiulkinnan mukaan ei koskaan. Kuvioon oli oitis ilmaantunut kolme herrasmiestä kisaamaan rouvan suosiosta ja pohdimme uutta tilannetta.  Marian mielestä yksi oli liian nuori, toinen liian vanha ja kolmas liian naimisissa. Hän kaytti kaikissa samaa sanaa -troppo, se on suomeksi liian/liikaa. Liian naimisissa on kyllä tosi käyttökelpoinen määre ja käytän sitä tarvittaessa. Hän sitten lopulta valitsi sen joka oli liian naimisissa. Ok, mies on mukava, ei mielestäni komea, mutta valta ON seksikästä.

Italialaisilla on  muitakin oivallisia käsityksiä jotka voisi lanseerata tänne pohjolaankin. Ensimmäisenä tulee mieleeni siesta ja rippi. Pitkää siestaa sopisi viettää kaamosaikaan ja nukkua varastoon kesän varalle, silloin taas valvottaisiin ihanat valkeat yöt.

Rippi puolestaan päästäisi meidätkin turhista tunnon tuskista ja  jonot myssytohtoreille lyhenisivät. Hoitoon pääsisivät nopeasti ne  joilla on todellisia mielenterveysongelmia.

Uutisissa on juuri raportti Italian vaalitaistelusta, seuraan kiinnostuneena koska olen vahvasti sidoksissa tuohon maahan.

Tänään on ollut todella vaihteleva sää, aamulla satoi vettä, puolelta päivin pilkisteli auriko, heti perään tuli puolisen tuntía  sakeasti tappajalunta -uusi lumi on vanhan surma, sanotaan ja  illansuussa  alkoi tihkusade; taas vettä, lämmintä on vieläkin nelisen astetta. Tässä kelissä ikäväni Italian aurinkoon oireilee vahvasti. Työt täällä ovat kuitenkin sillä mallilla että vielä ei sovi laukkujaan pakkailla. Oikeastaan lämpötilat ovat Italiassakin viileät, täytyy kiristää työtahtia että pääsisi touko-kesäkuussa lähtemään.

Lankalähetys ei tullut eilen, siispä kaksi päivää vähemmän työaikaa. Tytär tulee kotiin pääsiäiseksi ja tuo vävyehdokkaan tullessaan. Sydämellisesti tervetuloa molemmat, ei tässä oikeesti paniikkia ole, puolitoista viikkoa aikaa; se kyllä riittää minulle. Tänään sain tehtyä puolikkaan lapsen peittoa ja huomenna sitten loppu ja ohjeen kirjoitus.

Eilen onnetar pyyhkäisi läheltä, voitin taas Kenosta 240€. Juu juu, pelaan, pelaan. Kun käyn keskustassa laitan kaksi euroa peliin ja jos voitan pelaan seuraavalla kerralla neljällä eurolla. Nyt on ollut hyvä putki, viisi kuukautta kerran kuussa on tullut tuo 200-240 € ja muutaman kerran 20€, niin että voitolla toistaiseksi. Nämä voittorahat jemmaan piirongin laatikkoon matkaani varten, niitä sitten voi käyttää surutta turhuuteen.

Nyt sitten pitäsi mennä nukkumaan hiljaisen miehen viereen. Hiljaisuus loppuu siihen kun mies nukahtaa ja alkaa kuorsata.  Hyvää yötä.