Auringon valo ja lämpö ovat herätelleet perennat nopeaan kasvuun, karkottaneet väsymyksen ja antavat kaivattua energiaa kevättöihin pihalla, vauhdittaneet neulepuikot ja vapauttaneet mielikuvituksen aivan uuteen lentoon. Malleja tuntuu tulevan kovalla kyydillä, kirjoittelin muistiin ideoita ja lankavaihtoehtoja, toteutus on jossakin tulevaisuudessa.....

Viikonlopun aikana sain viimeisteltyä muutaman neuleen, luin huolellisesti kaikki paperit tämän aamun kokousta varten, siivosin keittiön pöydän ja lipaston päällisen. Eilen iltapäivällä naapurin rouva kuskasi minulle kuunliljoja kukkapenkkini kaunistukseksi ja ilta meni kokonaan huutokaupassa, huusin taas laatikollisen keittiötekstiilejä: käsin kirjottuja pöytäliinoja ja kauniita lumivalkeita servettejä sekä keittiöpyyhkeitä, koko laatikollinen kahdella kympillä, lisäksi toisella huudolla tuli laatikollinen ametistin väristä taidelasia, kympillä. Ystävättäreni Pirkko huusi pikkupöydän, kauniin hedelmävadin ja lampun.

Tarjolla oli paljon kauniita tavaroita, myynnissä oli joku ruotsalainen kuolinpesä. Huonekalut menivät tosi halvalla, onneksi sain hillittyä itseni, taloon ei todellakaan mahdu ainoatakaan mööpeliä.

Tänään kokouksessa meni iltapäivälle asti ja kotiin tultuani laitoin pyykkikoneen töihin eilisen saalini kanssa. Kotiin tullessani huomasin että koivut ovat isolla hiirenkorvalla ja kaikki puistoalueet upean vihreinä. Onko todellakin vasta toukokuun alkupuoli?

Rohkenin jo riisua villapaidan ja kävin katsastamassa kukkapenkkini sortsit jalassa.  Vuorenkilvet pukkaavat kohisten kukkia ja orvokit näyttävät menestyvän erinomaisesti.

Odottelen Venäjän viisumia, laitoin passini matkatoimistoon jo puolitoista viikoa sitten ja olo tuntuu tosi ontolta ilman passia. Periaattenani kun on aina ollut että kun tontilta poistuu, passi pitää olla mukana - eihä sitä koskaan tiedä minne matka vie. Kerran olen kempparireissulle lähdettyäni koukannut Tukholman kautta. Kolme päivää meni, mutta kaikki tarpeellinen tuli ostettua laivalta ja NK- tavaratalosta. Yksi mukana ollut osti hallista kaksi kiloa perunoita, hän kun oli lähtenyt niitä hakemaan. No, tämä tapahtui silloin nuorena ja hurjana. Nyt pitäisi miettiä uusia kujeita kun nuoruus on mennyt, toivottavasti hurjuus on jäljellä.