Kyllä, huomenna on taas perjantai, aivan yllättäen ja pyytämättä niikuin faxit poliitikoille. Olen jäänyt sivuun aktiivisesta politiikasta viime kunnallisvaalien jälkeen, nuorille pitää antaa vastuuta jotta kasvavat valtaa pitämään. Poliittsen urani huipulla olen istunut kaksi kautta sivistystoimen lautakunnassa, viimeisen varajäsenenä, mutta sattumusten takia käytännössa yli puolet kauden kokouksista olen ollut läsnä. Nyt tuli ihmeekseni pyyntö tarkastuslautakunnan kokoukseen maanantaina, olen autuaasti unohtanut tämän varajäsenyyden. Kokous on varmasti mielenkiintoinen ja huomenna aamupäivällä saan paperit ja ohjeistuksen.

Neuleet ovat viimeistä lukuun ottamatta valmiina ja ohjeet kirjoitettu. Huomenna laitan paketin postiin ja ohjeet sähköpostina heti kun saan ne oikolukijalta. Olisikohan sitten illalla syytä hieman juhlia?

Eilen piti kaiken kiireen keskellä käväistä kaupungissa. Mukaan lähti ystävättäreni ( 82 v)  hankkimaan keväistä täydennystä garderobiinsa, hankittiin keltainen Rukka-sadetakki ja muodikas JAP kevyttoppajakku. Rouva on edelleen ryhdikäs ja solakka, kauniisti harmaantunut. Hän on myös älykäs aikaansa seuraava kulttuuriin hyvin perehtynyt miellyttävä keskustelukumppani jonka seurassa aina oppii uutta. Hankittiin vielä Ardenin kosteusvoidetta, se on hänelle tärkeä ja tarpeellinen aine. On ilahduttavaa että tuossa iässä hän huolehtii päivittäin myös ulkonäöstään;  käy edelleen säännöllisesti kampaajallakin lähes joka viikko.

Omatkin asiat tulivat hoidettua ja kävimme vielä nauttimassa kahvit ja leivokset maakuntamme parhaassa konditoriassa, tämä kuuluu rutiineihin näillä tyttöjen kaupunkireissuilla.

Päivällä tuli myös mukavan puhelun, Riitta on sai hakemansa uuden työpaikan. Jännitin asiaa minäkin pari viikkoa. Kun olin Helsingissä hän oli yhden päivän testeissä tätä työtä varten.  Iloitsen hänen kanssaan; edetä urallaan haluamaansa tahtiin ja valitsemaansa suuntaan, se on upeaa. Onnitteluni tulevat sydämestä.

Almanakassa on taas turbo päällä ja kiireessä taitaa tulla vahinkoja, viime viikonloppuna oli kaunis, lämmin sää ja samaa luvattiin taas koko pyhän ajaksi. Ennen kun aika kului verkkaisemmin sunnuntaisin satoi aina, poikkeuksetta ja maanatai oli koko viikon kaunein ja lämpimin päivä. Näyttää tästä vauhdista sentään jotakin hyötyä olevan.

Pistäydyin illansuussa naapurissa, rouva oli ottanut kangaspuista kaksi mattoa. Kauniita, mutta onneksi olivat sinisävyisiä eivätkä mitenkään sovi minun huusholliini.  Todellakin tarvitsisin uuden maton halliin, täytynee odotella seuraavaa alennusmyyntiä.

Iltapäivällä istutin lisää orvokkeja peltipurkkeihin ja kylvin eilen kaupungista ostamani unikon siemenet seinän vierustalle. Uteliaana ihmettelen kukkapenkin heräämistä. Koko päivän on pihalla ollut upea konsertti; pikkulinnut livertävät innoissaan pesän rakennuspuuhissaan. Tänään olen todella nauttinut keväästä ja kesän odotuksesta eikä tehnyt mieli minnekään.

Lieneekö ikään kuuluvaa tyyntymistä? Kokemuksen perusteella epäilen vahvasti ettei tämä tyytyväisyys paikallan oloon kestä kauan. Nukutaanpa yön yli, aamulla aikaisin voi olla mieli jo muuttunut.