171061.jpg

Kuvassa koivunlehtishaali Merinosilkistä. Valmistui aikoja sitten ja on jo kotiutunut ystävättäreni harteille.

Megamoka tuli tehtyä kun ostin sen vaatevaraston. En tietenkään taas osannut ajatella asioita loppuun asti. Tai ei se ostaminen oikeastaan moka ollut, vaan se, että heti päältä valkkasin kaikki hiljaisen miehen kokoiset housut ja toin ne riemusaatossa kotiin.

Tuo hiljainen mies on todella ikävä ihminen, mitat tai paino eivät ole muuttuneet näiden lähes kolmen kymmenen vuoden aikana jotka olemme yhdessä olleet. Olen aina voinut ostaa tuliaisiksi maailmalta vaatteet mallinuken päältä ja hankkia maahantuojilta mallikappaleita kun se ruoja on aina ollut ja on edelleenkin miesmannekiinin mitoissa. Vihkihousutkin sopivat mutta  takki hieman hartioista kinnaa. Minulle taas sen vuosikerran vaatteita pitäisi olla toiseen reiteen samanlainen. Niinpä, tasan ei käy onnenlahjat.

Kautta aikojen olen tehnyt arkihousuostokset miehelle Italiasta torilta, sieltä kun saa hyvän näköisiä kuteita tosi edullisesti niin miehelle kuin minullekin. Keväällä miehen valitellessa housujen vähyyttä keksin oitis että tosiaan on ihan pakko lähteä Italiaan hankintamatkalle. Ihmeissään mies kyseli että eikö niitä nyt mitenkään saa lähempää ja koetin vakuuttaa että ei todellakaan, ei ainakaan yhtä edullisesti. Kuten blogistani käy ilmi, matka on siirtynyt monien sattumien takia ja nyt mies sitten naureskeli että housuja on moneksi vuodeksi eikä niiden takia tarvitse maailmalle lähteä. Mikä megamoka, olisi pitänyt antaa vain yhdet tai kahdet housut, jemmata loput vaikka vinttiin ja aina matkoilta tultua kaivaa varastosta parit pökät muka tuliaisiksi. Olisi säästynyt tuliaisten roudaamiselta pitkin Eurooppaa ja matkalaukuissa olisi enemmän tilaa omille hankinnoille. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. MOT.

No, eivät konstit tähän lopu. Olen hankkinut myös lähes kaikki sukat miehelle matkoiltani. Ostan aina tusinan samanlaisia, meillä kun on tuo vanha pesukone sellaista sukkia syövää mallia. Vaikka kuinka laitan sukat koneeseen omasta mielestäni pareittain, pesun jälkeen paritomia on useita kappaleita. Muutaman viikon välein sitten koetan parittaa useamman pesukerran yksinäisiä niin aina vaan on yksi kenkälaatikollinen sinkkuja komerossa. Nyt heittelin rikkinäisiä ja parittomia roskikseen ja keksin oitis että sukkien hankintareissu on pakko tehdä. Innoissani kerroin hiljaiselle miehelle aikeistani ja kehoitin sitten mainostamaan huoltoaseman baarissa ruokatunnilla että täytyy tyytyä huoltamon välipaloihin kun rouva on sukkaostoksilla Italiassa. Mies katsoi minua hetken hieman järkyttyneenä ja huokaisi: "No en takuulla kerro." Minulta meni hetki ennen kuin tajusin että mies otti jutun ihan tosissaan. Kotiuskottavuus on 10+ , katu-uskottavuudesta ei ole tietoa. Upeinta tässä on että mies ei vastustanut matkaa eikä motiivia. Totta on että hän arvostaa hyviä sukkia.

Vaatteet ja asusteet ovat oikeesti edullisia saapasmaan toreilla ja minun logiikalla sivukuluja, kuten matkan hintaa, ei lasketa, ainostaan tuotteen hinta huomioidaan. Näin sitä säästöä kertyy, kun hyvät housut miehelle ovat 5-10 € halvempia kuin lähikaupungissa. Sitäpaitsi kun hankkii kerralla miehelle vuoden sukat ja itselle vuoden alusvaatteet, säästyy aikaa kotona muille harrastuksille kun ei tarvitse näitä vermeitä alinomaan metsästää. 

Lauantaina olin taas kempparin myyjänä ja aika kiire päivä olikin. Alkuviikon sadepäivät eivät inspiroineen kirpparillekaan ja maanantaina oli ohjelmassa kaupunkireissu; käytin iäkästä ystävätärtäni hammaskirurgilla, hänelle laitetaan implantti. Samalla keikalla hankittiin toiselle ystävättärelle ( 93 v ) Elizabet Ardenin kosteusvoidetta, Baborin yövoidetta ja Diorin puhdistusaineet. Rouva on hyvin tarkka näissäkin asioissa ja merkkejä ei vaihdeta. Kauneudenhoitoon uhrattiin 180€, kieltämättä rouva on ikäänsä nähden harvinaisen hyvin säilynyt.

Eilen sitten kuopus tulla tupsahti loppuviikoksi äidin ja isin iloksi. Uuden tutkinnon tekeminen alkaa ensi viikolla ja nyt oli sopivasti muuatma välipäivä aikaa pistäytyä kotona. Hänellä on menossa niskan ja suunhoito-operaatio ja purentakisko suussa, olo hieman hankala ja äidin hoito auttaa. Hoito aloitettiin Benettonin alennusmyynnissä, silkkikashmir neuleella ja kauniilla puuvilla topilla, jatkettiin kemppariostoksilla ja kotiin tultua tilasin hänelle kauneushoitolasta täydellisen kasvohoidon perjantaiksi. Näiden lääkkeiden pitää kyllä auttaa. Tyttö on ahkeroinut koko kesän kahdessa työssä ja nyt kun koulu alkaa jatkaa edelleen toista työtä, muutaman vuoron viikossa. Mielestäni pieni hemmottelu on paikallaan.

Kirpparin pitämisen innostus on hieman hyytynyt. Elokuun myynti jäi alle tonnin ja piirongin laatikkoon vielä hyvin mahtuu sileitä seteleitä. Ensi viikolla aion taas olla siellä muutaman päivän. Kuukauden alussa ihmisillä on rahaa käytössä ja kirpparilla voi hieman tuhlata. Täytyykin nyt tyttären kanssa lajitella tavaroita myyntiin. Kysyinkin tytöltä että puuttuuko talosta jotakin kun kaksi kuukautta olen myynyt kamojani. Ei kuulemma näy missään. Hyvä niin, vaikka siihen rikkauden malliin jossa on vara pitää kaappeja ja laatikoita tyhjillään onkin vielä pitkä matka.