Nyt kävi vanhanaikaisesti, äkkirakkaus iski! Olen hankkinut muutaman kerän Mohair Lux-lankaa jo viime talvena mutta en ymmärtänyt sen ihanuutta vielä silloin. Olen keriä välillä katsellut vähän sillä silmällä, vaan eipä leimahtanut aikaisemmin.

Ranskasta palattuani sitten hiplasin lankojani ja kelasin matkalla näkemääni ja silloin se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ensimmäinen neule valmistui pikavauhtia ja lankaa piti saada nopeasti lisää. Nyt valmiina on jo kolme versiota samasta lärpäkeestä. Pinkki on tehty kotona olleesta vuosikertamohairista josta myös päällimmäinen frillareunainen juttu on yksi kokeilu.

236977.jpg

Kuvassa matkan jälkeen valmistuneita töitä ovat mohairneuleet. Päällimmäisinä olevat on tehty pitkin syksyä ja vielä vailla viimeistelyä. Ylinnä nenäliina on saanut pitsireunuksen ja pienet valkoiset mytyt ovat neulottuja pitsiliinoja, malli on peritty isoäidiltä joka on tuonut mallikappaleen Wienistä viisikymmenluvun alussa ja valkoiset pikkuneuleet ovat ranteenlämmittimiä, malli on oma, vielä julkaisematon. 

Kolme alinta mohairia ovat saman oman mallin versioita ja päällimmäinen on jalostettu tapaus alla olevista, prototyyppi vielä, mutta idea on mielestäni kelvollinen.

Tämä neule on lärpäke, joka on huppu, toppi, liivi, huivi jne..... miten sen kulloinkin päälleen tahtoo viritää. Lankaa tähän menee tarkalleen kaksi kerää ja aikaa muutama tunti.

Nyt on puikoilla jotakin mikä neulotaan taas kerran kuin patalappu, jättisellainen, ja valmistunee huomisen kuluessa. Lähes valmiina sitten katson saako loimi hihat vai ei, sitä ei voi tietää ennen kuin on sovittanut neuletta. Sovittaa ei taas voi ennen kuin on saanut riittävästi neulottua että loimi yltää reilusti rehevän olemukseni ympäri. Siispä puikkoihin ja taas kerran huushollin vähäinenkin siivous tai edes järjestely jääköön jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Siivoojaongelma ei ota ratketakseen. Rouva joka on lupautunut avukseni tähän kaaokseen on saanut töitä niin että pyhäinpäivän jälkeen vasta voisi tulla meille, muuta minulla on sillä viikolla ruuhka-Suomen reissu ja siellä menee pari-kolme päivää. Sitten alkaakin jo olla joulupaniikki pahimmillaan, kaikilla armoton kiire ja stressi päällä. Miten tässä taas pääsi näin käymään?