Maanantai 9.10

Hyvin nukutun yön jälkeen aamutoimet ja aamiainen. Pikakierros GL:ssä, hullut päivät alkavat keskiviikkona, nyt ilmoitettiin päiväkin. Jee!!!!

Kylläpä oli vetävä askel kun suuntasimme kohti antiikkimarkkinoita Cours Saleyalle. Taivaan vallat sitä ihanuutta. Talokuume nousee kohisten.

Kotiin päästyä pitää varata aika silmälääkäriin, vanha vika silmissä vain pahenee. Kaikki tavarat jotka silmäni rekisteröi hinnan kyselyyn maksoivat 800 eurosta ylöspäin. Kiehtovimpia olivat pienet antiikkiset ompeluvälinerasiat, materiaaleina hopea ja/tai norsunluu sekä nahka; koristeina puolijalokiviä ja kristalleja. Edellä mainitun hintariman alittivat ainoastaan yksittäiset sormustimet joiden hinta jäi satasen paikkeille.

Ostoksiakin toki tehtiin, molemmille rukousnauhat, 10 € kpl, ja takuulla real plastic, mutta kauniita ovat ja täyttävät tarkoituksensa. Kummallekin saatiin iltalaukku, tyttärelle punainen, silkkinen, lienee viisikymmenluvulta. Omani onkin sitten eri juttu, upea yksilö joka sai sydämeni lyömään kiihkeästi ja posket hehkumaan.

220132.jpg

Laukku on metallia, melkoisen painava, sisältä vuorattu tummansinisellä sametilla, kansi on saranoitu ja sisäpuolella on peili. Täysin tarpeeton tavara, mutta ah, niin kaunis ( kallisko ? hahaa! ). Tytär löysi vielä kauniin hopeisen medaljongin kuvineen kaikkineen, ja sehän piti pelastaa sieltä mukaan. Viimeisenä ostoksena nahkakantinen rukouskirja vuodelta 1910.  Budjetti piti, mutta olisi kai niillä rahoilla saanut jotakin "suurempaakin". Nämä ostokset on kokonsa puolesta kuitenkin  mahdollista vielä sijoittaa  kotiini. Kuvassa myös eiliset antiikikaupan saaliit. Rukouskirjakauppiaalla oli koulukirja skandinaviasta ja sitäkin katselimme. Kauppias kyseli kansallisuuttamme ja sen kuultuaan tiedusteli suomalaisia kolikoita. Eipä niitä ollut, mutta matkan päässä tytär kaiveli laukun taskuja ja löysi 20 cnt jonka palasin lahjoittamaan mösjöölle. No, aidosta ranskalaisesta käsisuudelmasta toki kannattaa maksaa 20 senttiä!

Matkalla hotelliin poikkesimme karkki- ja pikkuleipäkauppaan jossa olimme käyneet jo aikaisemmin. Ostimme rasiallisen pikkuleipiä maisteluun. Pienen pienessä bistrossa söimme maukkat patongit ja kuvittelin ostosten tullen tehdyksi tältä erää, mutta jotakin vielä puuttui. Tytär löysi yllättäen todella kauniin hameen kaupasta josta menimme katsomaan saippuoita ja oliiviölykosmetiikkaa. Hotellin lähellä tyttö halusi vielä palata johonkin putiikkiin sovittelemaan puseroita, minä roudasin ostokset huoneeseen ja kiiruhdin lankakauppaan hankkimaan jo aiemmin päättämäni langat ja helmet. Koukkaus GL herkun kautta saaliina kallista suolaa ja shamppanjasinappia tuliaisiksi kotiin ja toisille tyttärille. Iltapalaksi taas brietä ja leipää ja viiniä.

Lepohetken jälkeen taas kevyt fixaus ja eikun baanalle. Kuvasimme illtaelämää rantakadulla ja nautimme jäätelöä, kahvia ja hyvää konjakkia. Siis näitä kahta viimeistä nautintoainetta minä, ensimmäistä tyttäreni. Lomakorut tuli myös hankittua tällä keikalla. Kävelykadulla oli hauskoja lasi/metallikoruja myymässä nuori mies joka kertoi syntyneensä New Yorkissa, kasvaneensa Zansibarin saarella ja nyt vaeltavansa muutaman vuoden pitkin Eurooppaa. Kertomansa mukaan oli ollut viime vuonna Helsingissä josta pelkästään hyviä muistoja valoisista öistä ja ystävällisistä ihmisistä.

Siitä sitten hotelliin nukkumaan, huomenna on viimeinen mahdollisus ulkoiluttaa uimapukua, keskiviikko on pyhitetty hulluille päiville GL:ssä. 

19,10 kotona

Kirpparille vasta kymmeneksi. Neuloin koko päivän toista sovellutusta mohairihmeestäni ja selvitin langan maahantuojan. Tytär kävi ostamassa länsirannkon lankakaupasta ensimmäiseen tuskaan kahden neuleen tarpeet ja laittoi paketin kohti pohjoista. Päivällisen jälkeen Piia, tyttäreni bestis, tuli meille neulekouluun ja palautti ranskasta roudatut sisustuslehdet ja katalogit. Italian tunti jäi taas väliin, mutta onnistuin eilen sopimaan maikan kanssa henkilökohtaisen ohjelman syyskaudeksi. Siis ei hätää jos en ajattele joulun lähestymista, sukkaurakkan aloittamiselle ei näytä järjestyvän aikaa. Tuleva viikonloppu menee sihteerinä ja korjaamon maalivaraston siivoojana. Kotisiivooja kävi ilmottautumassa ja koetamme saada jotakin aikaan marraskuun alussa. Vuodesta ei tarkkaan ottaen ollut puhetta.