Sunnuntai 8.10

Tyttö nukkui puolelle päivin. Kävin taas omikseni aamiaisella ja tavan mukaan roudasin tarjottimen huoneeseen nukkuvalle ruususelle. Neuloin bambulangasta huivia aluksi huoneessa ja sitten puolitoista tuntia katukahvilassa hotellin oven vieressä.

Kevyt pintakoristelu kasvoille ja suunta modernin taiteen museoon.

220114.jpg

Meneillään oli Amerikkalaisen nykytaiteen näyttely ja museolla on myös upea kokoelma ranskalaista modernia taidetta.

Museossa sai kuvata ilman salamaa, ja ensiksi kuvailin museon käytävien sokkeloita.

220122.jpg

Alle oleva taideteos on laadittu tyhjistä muovipulloista, luomus miellytti sekä äitiä että tytärtä.

220115.jpg

220124.jpg

Yllä vielä näkymä museon portaikosta. Olen mieltynyt oviin, portteihin ja käytäviin, niitä on tullut kuvailtua lähes kolmekymmentä vuotta ja edelleen ne viehättävät.

Museossa aika kului pitkälle iltapäivään ja hotelliin palasimme vanhan kaupungin kautta. Poikkesimme pikkuruiseen viehättävään antiikkikauppaan josta ostin pienen neulotun liinan ja vuodelta 1914 olevan ensimmäisen ehtoollisen muistokortin. Liina oli likainen mutta muuten hyväkuntoinen ja halusi tulla kanssani Suomeen, kortin paikka on selvästi kotialttarillani jossa on ruotsalainen rukouskirja, Italiasta lahjaksi saadut pyhimyskuvat ja rukousnauha sekä Venäjän ja Kreikan matkoilla niin ikään lahjaksi saadut ikonit.

 Hotellissa otimme parin tunnin unoset ja laittauduimme illalliselle. Kävelykatu oli muuttunut basaariksi. Afrikkalaiset kaupustelijat olivat levitelleet kankaiden päälle laukkuja, vöitä, koruja ja puuveistoksia. Kuljimme hitaasti ja ihailimme erityisesti upeita veistoksia. Nämä kaupustelijat poikkesivat muissa turistikohteissa olleista eivätkä tyrkkyttäneet tavaroitaan liian innokkaasti, esittelivät kyllä ja hyvästelivät kohteliaasti.

Ravintolassa tilasin keittömestarin salaatin. Toki luin selostuksen mutta todella yllätyin! Koskaan aikaisemmin en ole syönyt läskisalaattia. Tämä oli takuulla Atkins-versio salaatista: vihreitä salaatteja, herkkusieniä, kupo rasvaista juustoa ja kaiken päällä tuhti annos paistettua pekonia haarukkapaloina. Tytön Mexikon salaatti oli myös ruokaisa ja hän vielä tilasi tietämättömyyttään lisäksi ranskalaiset. Onneksi ymmärsimme tilata juomaksi karahvin vettä. Salaatit maksoivat 26 € ja olivat todella hintansa väärttejä.

Eka kerran tällä reissulla tytön leukaniveliä alkoi särkeä ja hänen oli otettava särkylääke yöksi.

Huomenna on taas tosi jännittävä päivä, Cours Saleyalla on antiikkimarkkinat ja illalla menen takaisin lankakauppaan hakemaan lisää bambulankaa ja vähän helmiä.

18.10 kotona

Aamulla keittelin jauhelihakeiton ennen kirpparille löhtöä ja vein sitä myös Ellulle lounaaksi. Pirkko soitti ja pyysi kaveriksi kaupunkiin, en voinut lähteä kun olin tehnyt treffit kirpparille muutamien asiakkaiden kanssa. Tämän päivän myynnit painottuivat kangas ja sängynpeitto-osastolle.

Sain pitkän puhelinraportin kahdeksan naisen lauman lomamatkasta Rohdokselle, hauskaa oli ollut koko rahan edestä. Hyvä niin, hauskaa oli minullakin tyttäreni kanssa Nizzassa.

Pyörittelin neulettani ja keksin sille vielä uuden käyttötavan päähineenä ja huivina, olen tehnyt oikean monikäyttöasusteen. Suljin kirpparin heti neljän jälkeen että ehdin käydä kotona ja sitten kuudeksi hierojalle. Nyt olen lähes nirvanassa kahden tunnin muokkaamisen ja saunan jälkeen.