Kotona taas. Olo on raukean lutunen. Viikko Nizzassa kuopuksen kanssa oli upea. Ainoastaan Suomen matkaosuudet tuntuivat rasittavilta. En tohtinut jäädä lähtiessä yöbussiin ja niinpä matka oli hankala ja väsyttävä. Lentokentällä totesin että onneksi valitsin näin, sillä ryysis oli odottomaton ja tuskin olisin ehtinyt edes käsipakaasien kanssa yövuorolla.

Nizzan lempeä lämpö ja loma tyttären kanssa korvasi matkan vaivat monin kerroin.

220110.jpg

Kuva kukkatorilta, väriloisto häikäisi pohjoisen ihmiset.

Hotellimme oli "ranskalaisen nuhjuinen" ja jotenkin meille sopivasti hotellin ovi oli vastapäätä Galleries  Laffayetten ovea. Tervetulotilaisuus oli heti kello 11 muutaman korttelin päässä meiltä mutta kun ei heti ulos tultua tajuttu kuinka päin karttaa katsotaan, päätettiinpä aloittaa viikko shoppailukierroksella GL-tavaratalossa. Heti oven suussa oli laukkuosasto ja mitkä valikoimet! Kaikkia huippumerkkejä Diorista alkaen, hinnat sitten sitä mukaa; sellainen pieni Diorin laukun penikka maksoi 580 €. Että sillä lailla. Hintataso yleisestikin tässä firmassa oli yläkanttiin Italian hintoihin tottuneelle. Tunsimme kuitenkin tulleeme shoppreiden taivaan esikartanoon, missä se taivas sitten lopulta lieneekään?

Ostettua saatiin hammastahnaa ja suihkugeeliä; kuopukselle on pyydystetty kotimaasta Diorin geelejä huonolla menestyksellä. Huhuna on kuultu että Stockalla on, mutta ei ole sattunut käyntiä. Nyt hankittiin Pure Poisonia ja tyytyväisenä jatkoimme matkaa. Lähikorttelista löytyi ihana kirjakauppa ja upea lanka/helmi yms. liike. Lisäksi pienestä korttelikaupasta ostettiin leipää, brietä, ilmakuivattua kinkkua, mehua, viiniä ja vadelmia. Palasimme hotelliin brunssille eväinemme ja päälle pikku päikkärit korvaamaan matkan rasitusta.

Illansuussa uusi kierros, Monoprix-tavaratalo, pikku putiikkeja ja kauppakeskus. Kaikki viereisessä korttelissa. Kauppakeskuksessa hyvä keskittymä köyhien kauppoja, myös sisustusliikeitä. Totesimme yhteen ääneen että pakko täältä on talo hankkia, ei näitä kaikkia ihanuuksia voi  millän Suomeen roudata, eikä sitä paitsi kummankaan kotiin mitään mahdukkaan. Palasinne GL:n herkuosaston kautta; tummaa suklaata, herkkusipsejä, lisää leipää ja mehua ja vielä shamppanjaa. Hotellissa ilmoittauduimme kotiin, Ellulle annoin puhelinraportin ja  vielä mummille nimipäiväonnittelut.

Suihkuun ja sänkyyn kuolaamaan sisustusliikkeiden katalogeja. Nukkumaan jo heti yhdeksän jälkeen että jaksaa taas aamulla vaeltaa.

GL:ssä meininki oli jotakin sellaista että taitaa alkaa piakkoin hullut päivät, punaisia standejä pystyteltiin kaikilla osastoilla, joissakin oli jo lappuja että kolme kahden hinnalla.

Olen tehnyt matkan aikana muistiinpanoja ja kirjoittelen blogiin päivittäin matkaraporttia.