Taas ilta tullut on ja lähes kaikki suunnittelemani pyhätyöt on tekemättä. Ainoastaan tuolien ja sohvien selkämysten kuorma on hieman keventynyt. Pyykkikone on pyörinyt koko päivän ja hiljaisen miehen vaatekaapit on inventoitu. Yksi pussillinen golf-sukkia on kiikutettu roskikseen. Seuraavalle Italian keikalle on vaikea keksiä motiivia miehen vaatekaapin puutteista; kaikkea on riittävästi.

196768.jpg

Kuvassa näkymä Gardajärvelle illan pimetessä.

Omat kaapit ovat suloisessa kaaoksessa ja kun pääsen niihin saakka tässä vimmassani, teen takuulla löytöjä. Tilaa pitäisi tehdä Italian ostoksille. Kenkäosastolla tilanne on 0-0, ostin Italiasta kahdet kengät ja laitoin jo siellä kahdet roskiin. Tässäpä se ongelma on, tullessa oli yhtä monta paria kuin lähtiessä, pitääkö tässäkin soveltaa yksi sisään kolme ulos sääntöä? Auttakaa tekemään oikea tulkinta!  Voinko laskea miehen roskiin menneet golf-sukat kappaleittain siihen kolme ulos sääntöön? Tämä tulkinta helpottaisi huomattavasti.  " Poliitikon laskutavalla " tämä olisi kyllä oikein, muuta moraalisesti todella epäilyttävä tulkinta. Hmm, onkohan minussa mennyt hyväkin poliitikko ihan hukkaan?

Olen koettanut saada valmista lomamatkasta, kuopuksen kanssa olisi tarkoitus lähteä torstaina ja ainoa järjellinen kohde on Nizza. Olemme yhdessä suunnitelleet ihmisryöstöä: ajattelimme että olisi mukavaa jos hiljainen mies lähtisi kanssamme lomalle. Yritin kautta rantain kysellä työkiireitä, mutta en oikein saanut selvää. Matkat pitäisi lunastaa  huomenna aamulla. Kyllä minua pännii tämä periferiassa asuminen aina tällä kohtaa, matkustamiseen menee puolitoista vuorokautta enemmän kuin kehä kolmosen sisällä asuvilta. Lento Nizzaan lähtee aamulla 6.20 ja ehtiäkseen julkisilla kentälle ajoissa täältä pitää lähteä edellisenä päivänä heti puolenpäivän jälkeen. Jos lento lähtisi vaikkapa 6.50 voisi nipin napin ennättää lähtemällä illalla puoli kahdeksalta kotoa. Aion kysyä Finnairilta tuosta kentälle tulosta, kuinka tiukkaa on se "kaksi tuntia ennen lentoa on oltava kentällä".  Riski kyllä on melkoinen, bussi on ulkomaan terminaalissa viideltä. Pohdiskelin että käsimatkatavaroilla voisi tuurilla onnistua, mutta laukku ruumaan? Taitaa olla toiveajattelua.

Jos saisin houkuteltua hiljaisen miehen mukaamme, voisimme ajaa omalla autolla kentälle ja paluu olisi myös järjestyksessä. Täytynee neuvotella ja houkutella vielä peiton alla. Mies on todella loman tarpeessa, edellinen loma oli reilu vuosi sitten kun kävimme viikonloppumatkalla kummitytön häissä Satakunnassa.

Huomisen ohjelmassa on heti aamulla visiitti kirkkoherranvirastoon ja sitten tiukasti kirpparille hankkeeseen.