Lumi on peittänyt alleen syksyn kurakelit, kaikkialla on kaunista ja valkoista. Valo on muuttanut väriään syksyn kuulaudesta talven kirkkauteen. Lumi ja pakkanen ovat myös vauhdittaneet sekä ajatukset että neulepuikot uuteen lentoon. Lämmittäviä neuleita valmistuu ja uusia malleja pyörii karusellina päässäni.

251293.jpg

Kuvassa viikko sitten valmistunut lärpäke. Tänä aamuna lopettelin toisen version, josta tuli takki ja aina uusi tuntuu olevan edellistä parempi. Seuraava muunnelma on jo mietittynä, lanka kuitenkin on vielä pohdinnassa. Kaapissa on jo vuoden verran asustanut Grignascon Champagne lanka, merinovillaa ja silkkiä  75/25, väri vaalea hiekka tai hm.. latte macchiato. Ehkäpä siitä tulee takki omaan käyttöön.

Aamulla siis kohti Helsingin riemuja, tapaamiset on sovittu ja aikataulu on mukavan väljä, ainakin vielä. Hankintalistalla on lankaa, lankaa, lankaa, kirjoja, muita painotuotteita ja pieni hurjastelu Stockan herkussa. Työtapaamisia on joka päivälle samoin ystäviä ja uusia tuttavuuksia, keskiviikkona kokous ja torstaina iltapäivällä paluu pohjoiseen.

Perjantai-iltana on sitten edustusta; hiljainen mies on pyytänyt minut daamikseen virallisille pikkujouluillallisille. (Ihmettelen edelleen tätä kohtausta,  ehkä toinen pikkujoulu parin kymmenen vuoden aikana) Kutsun tultua totesin että sattuipa hyvään saumaan, voin hankkia Helsingistä iltapuvun. Mies katsoi minua ihmeissään ja loihe lausumaan: "Ihanko niitä nykyään saa Helsingistä?" Minä raukka vastasin että tottakai, kuinka niin ? "Italiastahan ne on ennen pitänyt hakea."  Tyhmä minä, päästinpä kunnon sammakno suustani. Korjasin heti että niinhän se on, mutta nyt on niin lyhyt varoitusaika että on pakko saalistaa kotimaasta. Oikeesti restauroin hieman muuatta entistä pukua, heitän silkkishaalin harteille ja se on siinä.

Antiikkimessut jäivät käymättä, mutta huutokaupassa käytiin Pirkon kanssa. Enpä ole ennen moisessa huutokaupassa ollut. Meklarilta paloi pinna varttitunnissa kun kaikista kohteista tuli vain neljän ja viiden euron tarjouksia. Muutaman rojun möi alihintaan ja kukaan ei halunnut esittää toivomuksia myytävistä tavaroista meklari lopetti kisan ja siirtyi suoramyyntiin. Pirkko osti lampun ja minä yhden tarjottimen. Kymppi meni mutta tarjotin on kaunis ja kelvollinen, ei siis mitään valittamista meillä. Kauppias kyllä saattoi olla viimeistä kertaa tässä kylässä. Kaappia ei vieläkään löytynyt, sitähän minä taas menin etsimään.

Kahvi on kuulemma valmiina, sauna lämpiämässä ja laukku odottaa pakkaamista. Täytyy jouduttautua ajoissa nukkumaan, aamulla on varhainen nousu. Hiljainen mies lupasi ajaa minut kaupunkiin  aikaiselle junalle.