277646.jpg

Tässä eilen lupaamani kuva villatakeista. Vasemmalla ensimmäinen Mohair Luxista neulottu, kolmen seuraavan materiaalina Kitten Mohair ja edessä oleva harmaa unelman kevyt Kidsilk-takki on yhtä hihaa vaille valmis. Esittelen näin pinkkana koska menevät lahjoiksi eikä mallia ole julkaistu vielä missään. Sen verran voin paljastaa, että takit on valmistettu täysin ilman saumoja ja ovat ehkä upeinta mitä koskaan elämässäni olen suunnitellut ja valmistanut. Takit ovat polvipituisia ja painavat ~250 g kappale.

277647.jpg

Tässä kuvassa ne Juliettet jotka vielä ovat kotona, saman verran on jo lähtenyt matkaan.

Eilinen pikakelaus oli satunnaisia otoksia marraskuun tapahtumista ja nyt lisää satunnaisia välähdyksiä.

Seurakuntavaaleissa tuli valtuustopaikka. Torstaina neuvosto kokoontuu valitsemaan seuraajansa ja johtokuntien jäsenet tulevalle kaudelle. Toissa perjantaina olin taas syömässä ja saunomassa Violan luona. Lopetimme kesäkauden, samalla avasimme joulun odotuksen ja paransimme taas maailmaa hyvän ruuan kera. Saunomisen ohessa tehtiin manikyyrit, pedikyyrit ja kestovärjäykset -tervetuloa joulukausi, olemme valmistautuneet. Meillä oli myös hyvä syy juhlia, edellisen illan arvonnassa voitin Kenosta 482 € jonka laitoin visusti piirongin laatikkoon odottamaan "hyvää tarkoitusta"  tulevana vuonna.

Eilen oli varsinainen äksönmaanatai:  vanhalla pesukoneella piti pestä kaikki pienet matot, kävin sopimassa somistusaikataulua kultakaupassa, Pirkolla oli Tupperikutsut ja neuloakin piti. Kidsilk-takki sai ekan hihan ja Ranskasta tuodusta cashemere-langasta valmistui kämmekkäiden protopari ja tänäaamuna piti jo ennen viittä nousta parantelemaan mallia  - alkaa olla kohdallaan. Lankaa on ehkä viiteen pariin. Eilen tuli taas yksi lankapaketti, tummanviolettia Kidsilkkiä ja harmaata Regia Silk-sukkalankaa, muutama lisäpari käsiä olisi kätevä juttu. Harmillista että neulekone ei aivan itsekseen valmista sukkia.

Tänään täytyy ajaa kaupunkiin hammashoitajalle tarkastukseen ja hammaskiven poistoon, illalla ja/tai huomenna on somistuskeikka, perjantaina pitää käydä naapuripitäjän kirjastosta purkamassa taidenäyttely. Naapurissa on ollut esillä samojen tekijöiden töitä joita oli kesägalleriassani, omistajat ovat ulkomailla ja olen lupautunut hoitamaan purkamisen.

Tämä blogittaminen on mukavaa, muuten en ollenkaan ymmärtäisi kuinka ahkera olen, mennä touhottaisin vain ja ihmettelisin etten mitään saa aikaan, mutta kun näitä töitään täällä luettelee tuntuu heti ahkeralta ja aikaansaavalta. Olen pohtinut yläkerran raivaamista ja kaikkien käsityötarvikkeitteni ylentämistä arkikaaoksen yläpuolelle. Toteutusta hidastaa pelko pakkoinventaariosta joka on auttamattomasti siirron sivutuote -jo ajatus hirvittää ja ahdistaa.

Siivous on edelleen tekemättä ja talo täyttyy langoista ja valmiita neuleista, joulukortit ovat vasta suunnitteluasteella - ne kai pitäisi olla pian lähettettävissä. En taida luetella enempää tekemättömiä töitä, ne kun nollaavat nopeasti kaikki hyvin ja ajoissa tehdyt hommat.

Nyt haluan toiset aamukahvit ja jonkun herkkupalan suuhuni.