Blogi on jäänyt poikapuolen asemaan muutamaksi viikoksi. Tässä tulee nyt pikakelauksella kolmen viikon asioita niiltä osin kun tajunnanvirta antaa sormenpäihin. Olen tehnyt pari päivitystä ja onnistunut kadottamaan juttuni tallennusvaiheesa, toivottavasti tämä nyt onnistuu.

Helsingissä meni kolme päivää kuin siivillä, tapasin ystäviä, tutavia. poliitikkoja, toimittajia ja työkontakteja. Kaikki suunniteltu onnistui yli odotusten ja tuli vielä paljon extraa lisäksi. Lankaa tuli tilattua huomattavasti enemmän kuin olisi järjellistä ja se on yksi syy miksi en ole oikein ennättänyt tiuhaan päivittää blogiani. Sain jo mukaani hieman lankoja kokeiltavaksi, ja kun uusia tuttavuuksia olivat, piti niitä syöksyä kokeilemaan tuoreeltaan.

260483.jpg

Sukkalangat, sekä silkki että bambu ovat jo mutkalla, mohairit ja ihanainen cashmere vielä odottavat vuoroaan. Kaksi lähetystä on myös jo tullut, kilo Mohair Luxia ja 250g Rowanin Kidsilkkiä, siispä puikot kuumina olen neulonut upeita villatakkeja. Valmiiksi on tullut neljä polvipituista takkia mohairista, kolme piti neuloa Kittenistä, jota saa oman paikkakunnan lankakaupasta, kun Mohair Luxit olivat vasta matkalla meille. Nyt on hihoja vailla takki Kidsilkistä, valmis takki tulee painamaan  ~160-170 g ilmoitan tarkan painon toivottavasti jo huomenna.

276237.jpg

Kuvassa vasemmalta lukien: vaaleat ovat Regian Silk sukkalankaa, kuusi- ja nelisäikeistä, seuraavat Bambua ja loput Nallea. Nallet ovat asiakkaan tilausta jonka sain taas viimetipassa.

276238.jpg

Tässä lisää samaan tilaukseen, nämäkin ovat jo valmiit ja asiakkaalla. Tämä satsi lähti alppien eteläpuolelle ja saman asiakkaan tilaukseen on vielä tuplamäärä kerällä, loput menevät kotimaahan ja niitä valmistetaan tällä viikolla. Piti myös pikaisesti valmistaa myssy ja korkkiruuvikauluri toiselle asiakkaalle, kuva alla.

276239.jpg

Myssy on Novitalle suunnittelemani malli ja kauluri on muunnelma Mozart huivista.

Lisäksi on valmistunut kaksi pitsireunaista nenäliinaa ja Eliel Saarisen ruusutyynyn mallin pohjalta suunnittelemani kaitaliina on viittä vaille valmis. Sukkatehdas oli telakalla muutaman päivän kun piti huoltaa konetta ja huopasalko oli hakusessa. Soittelin ympäri Suomea osaa etsien ja hintahaitari oli 17-48 € kappaleelta, halvin Helsingissä. Sitten älysin soittaa entiseen työpaikkaani ja kyselin koneiden poistosta, siitä kun oli keskusteltu jo viime vuonna, ja kuinkas sattuikaan, poisto oli päätetty ja koneet lajiteltu myyntiä varten. Hyökkäsin siitä paikasta koululle ja ostin yhden koneen, sain vielä samaan kauppaan uuden huopasalon ja lyhyen aloituskamman jota oli kysellyt jo kauan messuilta ja kauppiailta. No, nyt on koneita, käsiä ja aikaa pitäisi saada lisää.

Uusi Ulla on ilmestynyt, lärpäke on saanut oikean nimen, se on Juliette. Alla linkki ohjeeseen. Olkaa hyvä!

http://www.ullaneule.net/0306/ohjeet_juliette.html

Julietten muunnoksia on myös valmistunut puolen tusinaa. Neuleiden määrästä voi hyvin päätellä että kaiken valveillaoloaikani olen istunut joko neulekoneella tai puikoissa ja mies on taas eineskuurilla. Lauantaina digikamerani yritti irtisanoa työsopimustaan mutta kun uhkasin purkamisella ja roskiksella, se paristoja ja muistikorttia pois käyttämällä päätti jatkaa töitään entiseen malliin. Sillälailla sitä pitää.

Palaan vielä viikkojen taakse, pikkujoulu jäi käymättä, miehelle tuli hälytysluontoinen työ ja näinhän se menee että ensin työ ja sitten huvi. Eipä tuossa paljo vahinkoa tullut, iltapukukin jäi onneksi hankkimatta Helsinki-reissulta.

Viime viikon olin minä hälytysvalmiudessa, kuopuksen viisaudenhampaitten poiston takia. Se oli varsinainen operaatio, meillä on periytyvänä von Willebrandtin tauti ja olin valmistautunut matkustamaan länsirannikolle ettei tytön tarvitse olla yksin kotona operaation jälkeen. Minulla tautia ei ole tuolla nimellä disgnosoitu, on vaan sanottu että kylläpä rouva on herkkä vuotamaan tai: ohoh, sattuipa tämä nyt koskeen. Tyttärelläni tauti todettiin viime talvena ja nyt tiiviisti mietitään minkä kuningashuoneen kruununperimysjärjestyksen kärkeen tässä pitäisi ilmottautua. Minulla on tuo valkoihoisuuskin vähän kyseenalainen juttu, kuulun veriryhmään jota on vain 1% valkoihooisista. Tyttären operaatio tehtiin aikataulun mukaan,  verikokeiden tulokset tulivat vasta leikkauspäivän aamuna ja enhän minä sitten enää ennättänyt paikalle. Kaikki meni hyvin ja eikä verenvuoto aiheuttanut ongelmia, hyytymistä edistävä lääkitys on kuitenkin päällä muutaman päivän.

Eilen käytiin kaupungisa ostamassa uusi pesukone, entinen on pari kertaa houratessaan pessyt valkopyykkiohjelmalla alusvaattet. Seuraava ostoskeikka onkin sitten rajan taakse hepenien hankintaan. Tuolta idän ihmemaasta saa kauniita ja hyviä alusvaatteita edullisesti, sikäläinen kulttuuri on hinnoiltaan ystävällinen naisten kaunistamisen ja pukeutumisen suhteen, ja kokoja löytyy laidasta laitaan.

Kuvaan päivällä pinon villatakkeja ja Julietten muunnoksia ja päivitän blogini pian uudestaan niiden kuvien kera.