Ihan pakko hehkuttaa: villatakki/jakku/mikälie Kidsilkistä valmistui lopultakin ja on niiiiiin ihana. Takin pituus takaa on polvitaipeisiin ja edestä hieman reiden puolivälin yläpuolelle, rannemittaiset hihat, ja iso kaulus, koko L/XL ja painoa 144 g. Ihan totta sataneljäkymmentäneljä grammaa. Päällä takki tuntuu olevan kuin lämmin henkäys. Väri, kaunis harmaa, näkyy edellisessä postauksessa. Tämä takki, se vaan on täydellinen neule: ei ainoatakaan saumaa, ei nappeja eikä nippeleitä, kiinnitetään solmimalla liepeitä tai korulla, piikillä tms. tilanteen ja mielialan mukaan. Ohje ja kuvat julkaistaan kevään kuluessa, asiasta informoidaan tässä blogissa aikanaan.

Olen saanut valmiiksi myös kasan sukkia Regia Silkistä (koneella) ja kuusi paria pitsiselkäisiä ranteenlämmittimiä (käsin) erilaisista Cashmerelangoista (malli on oma ja julkaisematon)

Tiistaina sain jonkun ihmeellisen kohtauksen ja aloitin keittiön siivouksen. Naapurin rouva tuli tuomaan paikallista sanomalehteä ja nähtyään ylivoimaisen urakkani tuli siivoustarvikkeineen lounaan jälkeen kaveriksi. Taas meillä meni koko päivä vaikka ei pestykään ikkunoita. Keittiön lisäksi tuli puhdasta hallissa ja vessassa.

 Illansuussa silmässä tuntui karttavan ja huuhtelin silmän huolellisesti enkä kiinnittänyt asiaan enempää huomiota ja aamulla sitten herätessä toisen silmän paikalla oli aran oloinen tomaatti. Poistin piilolinssin ja lääkitsin Lomudal-tipoilla mutta kun punoitus ja karttaminen ei asettunut soitin päivystykseen ja mies käytti minua polilla. Eipä sieltä roskia enää löytynyt, tippakuuri viikoksi ja kahden viikon piilaritauko. Suutari pysyköön lestissään, harjoituksen puutetta siivouksessa kun saa pölyt ja roskat silmiinsä. Siivosin jopa kaapit ja putsasin kaappien päällisetkin ja tunsin olevani ihan oikea perheenemäntä. Takuulla eka kerta kun tein ns. perinteistä joulusuursiivousta. Nyt on kone totaalisesti hyytynyt ja olohuonen muistuttaa edelleen romu-lanka-neule-kirja-lehti-tauluvarastoa jossa  pari pyörremyrskyä on viettänyt komeat karkelot.

Itsenäisyyspäivänä sairaalakeikan lisäksi juhlittiin kuopuksen synttäreitä vaikka päivänsankari olikin satojen kilometrien päässä ja kiireisessä työn touhussa koko juhlapäivänsä. Eilen sitten heti perään uudet juhlat, mies antoi kaupunkiin lähtiessäni rahat ja kehoitti ostamaan mieleiset kukkaset hääpäivän kunniaksi. Ilalla sitten nautimme tilkan Ransakasta roudattua calvadosia kahvin kera. Elämä on nyt yhtä juhlaa, huomenna on sitten vuorossa syntymäpäiväni ja odotan shamppanjaa sänkyyn aamulla.

Mihin voisi tehdä ehdotuksen uudesta Finlandia-,  tai ehkä sittenkin ihan Nobel-palkinnosta? Hiljaiselle miehelle pitäisi saada tunnustusta vi, eikun pottuilusta. Hän kun suunsa avaa teksti on takuulla painavaa ja osuu kohdalleen, joka sana. Saunassa suljin suihkun shampoon vaahdottamisen ajaksi ja selitin säästäväni vettä, se kun on globaalisti  tärkeä juttu. Siihen mies vakaasti lausui: olen kyllä huomannut että säästäminen on Sinulle tärkeä asia.

Niinpä, lähes kolmen kymmenen yhteisen vuoden aikana on tullut selväksi että mitään ei heitetä pois, eihän sitä voi tietää milloin mitäkin tarvitaan ja vaikka  uuden käytön jollekin risalle tavaralle keksisi. Tosi on.

Siivouskohtauksen jälkitautina on siltysvimma, olen höyryttänyt neuleitani ja lisäksi silittänyt lakanoita, tyynyliinoja, lautas- ja pöytäliinoja. Uusi pesukone on ollut viikon talossa ja koko ajan kovassa työssä, kaikkia mahdollisia ohjelmia on pitänyt kokeilla ja niinhän sitä silitettävää syntyy.

Lukemattomien kirjojen pino yöpöydälläni kasvaa, mutta en tohdi avata ainoatakaan ettei muut hommat jää tekemättä. Joulun pyhinä aion sitten kaivautua sänkyyn ja lukea monta päivää yhtä soittoa, ellemme sitten matkusta länsirannikolle joulun viettoon. Aamulla oli taas maa valkoisena ja pari astetta pakkasella mutta nyt on jo hyvän aikaa satanut iloisesti vettä ja lumet ovat muutuneet loskaksi.

Harmaata Kidsilkkiä on reilut neljä kerää ja ihanaa tumman violettia Kidsilk Night lankaa koko pussi, 10 kerää,  ja sormet syyhyää niiden kimppuun; lisää takkeja?Juliette? Joku uusi pitsijuttu? Tunika? Tahtoo tehdä vaikkamitä ja heti ja nopeesti. 

Mutta se iso mutta, sukkaurakka on pahasti kesken, vielä puuttuu kymmeniä pareja ja omat päälle, lisäksi tiffany-enkeleitä on tilauksessa enemmän kuin kohtuudella ehdin valmistaa. Lasin hionnassa on naapurin rouva luvannut auttaa, pitäisi vaan saada enkelit leikatuksi viimeistään huomenna. Niinhän se on että huominen on aina se viikon kiireisin päivä, tosi on tänääkin.