355342.jpg

Yllä oleva on kaitaliina joka tuli jo valmiiksi pari päivää sitten, en vaan ole saanut pestyä ja silitettyä.

Tämä on jo viides tätä sorttia, malli on rustattu Eliel Saarisen "Ruusu" tyynyn mallista kaveriksi tyynylle - lankoja oli pakkauksessa runsaasti yli tarpeen. Omasta mielestäni onnistuin kohtuullisen hyvin. Etsinpä kuvan arkistoistani. Kas tässähän nämä, ensimmäiset , viimevuonna laaditut.

363946.jpg

Tyynyjä on kotona kaksi, liinat kaikki jo maailmalla. Tämä nyt valmistunut kappale matkustaa Italiaan onnittelemaan ystäväperhettä johon on syntynyt kaksoset muutama viikko sitten. Pariskunta on odotellut vauvaa lähes kymmenen vuotta ja nyt sitten tupsahti kerralla stereot. Isä oli innoissaan ja ihastuksissaan - tyttö ja poika samalla kertaa. Äitikin vaikutti pirteältä ja oli jo ollut töissäkin omassa liikkeessään.

Rouvalla on soma käsityöliike aivan kodin lähellä. Se liike onkin sitten sellainen henkeäsalpaavan ihana tapaus. Upeita pellavia, vahvuuksia ja leveyksiä laidasta laitaan. Rouva apulaisen kanssa tekee tilaustöitä, vauvanpaidoista parivuoteen lakanoihin. Saatte uskoa että on upeita töitä. Valkokirjontaa, ristipistoja, leikekirjontaa, erilaisia pitsejä, virkattuja, nyplättyjä, ommeltuja, reikäommelta ja ties mitä kaikkea. Tottakai myös neuleita ym. ym. Osa töistä on alueen käsityöläisten valmistamia ja myyntiin tuomia. Kontrolli on kova, vain parhaat ja virheettömät työt kelpaavat.

Rouva myös kerää vanhoja käsitöitä, erityisesti  kirjontaa ja pitsejä. Kyllä siellä oli malaismummolla ihmettelemistä. Minulle on näytetty kaikkein upeimmat työt joita säilytetään happovapaaseen silkkipaperiin kiedottuina juuri näitä töitä varten valmistetuissa rasioissa. Ylpeänä voin kertoa että minun töitäni on kelpuutettu liikkeen näyttelyyn kahteen kertaan ja toivotettu tervetulleeksi koska tahansa, kaikki laitetaan esille mitä sinne roudaan tai siellä teen.

Nyt täällä innolla valmistan kaksosille neuleita, tytölle mekko ja myssy, pojalle haalari ja myssy puuvillalangasta. Molemmille tossut villalangasta. Kaitaliina menee sitten koko perheelle. Koti on osin sisustettu aidoilla Macintosh-kalusteilla ja tuo jugend-liina sopii ruokasalin senkin päälle kuin nappi silmään.

Iloa kaipasin tähän tasaiseen harmauteen, nyt sitä tuli tuplasti. Kyllä sydämeni on täynnä riemua ja suon kaiken ilon ja onnen näille ihanille ystäville. Kutsuivat pian tutustumaan pienokaisiin. Isä sanoi että kyllä sinä olet näiden suomalainen mummi, nämä ovat vaaleita molemmat. Rouvalla on meikäläisittäin tummat hiukset mutta italialaisen mittapuun mukaan hän on blondi, siellä pääsee heti blondiksi jos hiukset eivät ole aivan mustat.

Päivällä olisi ollut kaupungissa virallinen juhlatilaisuus ja sitten vielä hienot illalliset mutta mies joutui taas kerran hälytystöihin ja ilman kavaljeeriahan minä tyttö en noihin pileisiin lähde. Huomenna on kirkossa luottamushenkilöiden siunaus jumalanpalveluksen yhteydessä. Hattuetiketti pitää vielä tarkistaa, vaikka ehkä täällä ei siitä juurikaan välitetä. Olen kyllä sitä mieltä tässäkin että säännöt pitää tietää, sen jälkeen niille voi viitata kintaalla. Taidan tehdä niin että katson kuinka toiset käyttäytyvät ja seurata konkareiden mallia.