397457.jpg

Kuvassa juuri ennen matkaa postin tuomat langat, kahdesta firmasta. Edessä keskentekoisena Sublime kid mohairneule. Kolmiohuivi ainaoikein - kuinkas muuten. Lankaa oli kaksi kerää, yhteensä 50 g ja niistä tuli vitosen puikoilla löysäsit noeloen 150/95/95 ja korkeus 55 cm. Tein huivin ajatuksella "niin iso kuin tulee" ja koko on mukava. Sopiva kaulahuivina, kevyesti päähän laitettuna suojaa hiuksia latistamatta kampausta, riittää harteille ja sen voi taiteilla monella tavalla myssyksi: turbaani, pyykkimuijan huivi jne. Jos lankaa olisi ollut enemmän tämä kaikki olisi jäänyt kokeilematta, tästä tulee suosikkini kevääksi.

397459.jpg

Stepistä valmiina sukat neulekoneella, koko 36/37 ja menekkiI 60 g, lopusta tulee vielä sukkaset lyhyellä varrella. En yrittänytkään tehdä sukista identtisiä, tarkoituksena oli kokeilla lankaa neulekoneessa. Juoksee kuin unelma, tätä tulen käyttämään jatkossakin. Sukat ovat nyt alkuun koekäytössä yösukkina ja toiset lähtevät kuivaihoiselle tyttärelle. Aloevera ja jojoba tekevät sukista miellyttävän tuntuiset ja nämä eivät kutita lainkaan.

397461.jpg

Tässä sukkahousut ohuemmasta Regia Silkistä. Pieniä koetin tehdä mutta koko on 80 senttiselle ja langan menekki 80 g. Näissäkään ei ole saumoja ja kantapää on tehty konesukan ohjeella. Tämä on myös upea materiaali, tein jouluksi sukkia herkkähipiäisille tyttärille ja ovat tyytyväisiä, lämpimät sukat ja ei kutita vaikka pitäisi avojalassa.

Angsti ei tunnu helpottavan ja olen tuntenut itseni tylsäksi ja saamattomaksi. Kuitenkin kun laitan tekeleeni jonoon niitä näyttää olevan aivan kohtuullinen määrä. Edellä mainittujen lisäksi on valmistunut  kahdeksan paria tossuja ohje alla olevassa linkissä.

http://www.ihanitse.com/viewtopic.php?t=6037

Tossuja on lähtenyt niin etelään kuin pohjoiseen ja muutamat on vielä odottamassa osoitetta.

Lanett-haalarikin on jo tehtynä ja ohje loppusilausta vailla, mietin että pitäisikö tehdä toinen ihan pikkiriikkinen kappale, sellainen sairaalasta kotiin koko?

Nenäliinoja on valmina neljä ja viides tulossa, ruusukaitaliian on niinikään valmis ja kaksi leipäkorin liinaa pellavasta, DMC cordonnet 100 lankana.

Kahdet kasmir kämmekkäät ja tunika mohairluxista.

Tunikan kuva alla, langan menekki 200 g

367729.jpg

Seuraava isompi työ on putkimekko/paita kuopukselle mustasta mohairluxista, siihen pitää tehdä iso kaulus jonka voi laskea olkapäille.

En ollenkaan ymmärtänyt olevani näin ahkera, olen vain apaattisena neulonut, kirjonut ja virkannut. Blogeja käyn päivittäin lukemassa ja masennun kun oma "kynä" on kesäterässä. Olen koettanut kommentoida "Tuulin tupa" ja  "Macepeace-pistoja ristissä" blogeja, mutta tyhmänä olen tehnyt jotakin väärin kun ei ole onnistunut.

Päivällä tässä käväisi asiakas ja nyt on tilattava lankaa, lisää mohairluxia ja Kidsilk hazea. Näissä käy aina niin että kun yhtä työtä varten ei kannata tilausta tehdä, varasto kasvaa väkisellä kilon, kaksi.

Jotenkin tuo halla hyytää ajatuksenjuoksun ja hidastaa aivotoiminnan lisäksi arjen askareitakin.

Katselin lentoja Italiaan ja eipä juuri naurata. Täällä periferiassa on kaiketi omat lait ja omat hinnat. Lähimmälle lentokentälle on matkaa lähes 40 km, seuraavalle vajaat kaksisataa. Hinta lähikentältä määränpäähäni 2500€ ja parisataa kilsaa meiltä etelään olevalta 570€

Selitys: meidän kentälle liikennöi ainoastaan Finnair. Toiselle kentälle lentää myös edullisempi vaihtoehto. Tuolta toiselta kentältä lähtiessä matka joutuu samana päivänä perille asti mennen tullen, omalta kentältä lentäen on yövyttävä Helsingissä. Tuo halvempi ja mukavampi yhteys lennetään myös Finnairin koneella, LH on ostanut paikkoja ja lipussa on siis LH:n koodit ja pisteitä kertyy LH tilille. Minulle pisteiden kertymisellä ei ole merkitystä, lennän molemmilla ja tarvittaessa muillakin yhtiöillä. Ratkaisevaa on hinta, joustavuus ja sopivat aikataulut. 2500€ Italiaan on kyllä ehdottomasti liikaa, parhaimmilaaan tuolta vähän etäämmäällä olevalta kentältä Roomaan pääsee hintaan 288€

Uteliaana ihmisenä kurkistelin useampia matkakohteita Euroopan kaupunkeihin näiltä kahdelta kentältä käsin, hintaerot asettuivat välille 300-2300€. Kyllä on kalliita kilometrejä näillä seuduilla.

Onhan se toisaalta oman oksan sahaamista jos lakkaa käyttämästä lähikenttää, mutta en ole kyllä valmis tukemaan toimintaa viisinkertaisilla hinnoilla. Kohtuullisin hinnoin voi matkustaa useammin ja kasvu tulee sitä kautta. Tämä alueemme logistiikka onkin yksi tärkeimmistä kysymyksistä tulevissa vaaleissa. Maakuntaamme  on ympärivuotinen turistivirta ja teollisuudessa on uusia kansainvälisesti merkittäviä hankkeita vireillä, joten yhteyksiä on parannettava huomattavasti nykyisestään aivan lähiaikoina.

Tässäpä taas kuulumiset, nyt kokiksi ja sitten puikkoihin.