Siellä se eilinen päivä meni shoppaillessa. Emma soitti ja pyysi minua mukaansa päiväkeikalle. Minähän olen aina valmis kuin partiopoika. Shoppailu onkin jäänyt vähemmälle viime aikoina, siispä naapuriin treenaamaan. 

Parasta saalista olivat kirjat.

453804.jpg

Suurin on palmikkoneulojan unelma. Isot kuvat neuleista kuvio kuviolta ja hyvät kaaviokuvat kaikista.

Pieni paksu edessä  taas on oikea neulojan raamattu, pitsejä, kirjoneulekuvioita, pintaneuleita ja palmikoita. Kaikista ruutupiirrokset tai symboliohjeet. Takana myös kirjanen jossa on seikkaperäiset kuvaohjeet kangaskukkien tekemiseen, sekä kukkarautoja käyttäen että ommeltaviin. Nämä kirjat maksoivat yhteensä 16 €

Kirjakaupoissa oli todella runsaasti myös helmityökirjoja, mutta niitä venäläisten pitsihuivien ohjeita en tälläkertaa löytänyt.

Muuta saalista: alusvaatteita, pläkkipeltisiä kakkuvuokia ja tyttärelle laukku.

453806.jpg

Pieni ja näppärä, kaikkiaan kahdeksan lokeroa, olkahihnakin on. Hinta 12 €

Elle Decor Venäjän painos maksoi pari euroa. Ruokakaupasta antipastosäilykkeitä ja minikurkkuja sekä teetä ja pikkuleipiä. Tietenkin sallitut savukkeet piti tuoda.

Paluumatkalla jäin kyydistä Violan pihaan. Sisällä minua odotti herkullinen illallinen: pariloitua tonnikalaa, salaatia ja perunamuhennosta. Syötiin hartaasti pitkän kaavan mukaan, juustot ja jälkiruuat, kahvit aj konjakit. Myöhään illalla sitten saunottiin ja tehtiin vielä manikyyrit.

Viime postauksesta unohdin tärkeän naistenpäiväjutun joten kerron sen nyt.

Naistenpäivänä sain ystävättäreltäni Markelta varoitusviestin: "Keskiyöllä avaruusoliot tulevat ja sieppaavat mukaansa kaikki söpöt ja seksikkäät. Ajattelin vaan sanoa heippa ennen kuin minut viedään."

Luin viestin ääneen kun hiljainen mies tuli kotiin. No, mies säntäsi heti laittamaan saunan lämpiämään ja tuumasi että pestäänpä mummu ettei tarte likasena lähteä. Saunan jälkeen  huolehti että laitapa nyt parasta hajuvettä ja kaunein yöpaita päällesi ja avasi vielä makuuhuoneen ikkunan raolleen nukkumaan mennessä. Olipa mies todella innoissaan!?

Kyllä oli katkeraa herätä seuraavana aamuna omasta sängystä. No, iltapäivällä sitten soitin Markelle ja kyselin millä planeetalla se kaunotar kiitää. Eipä ollut kaverikaan kelvannut  tähän ekaan aaltoon. Odotellaan aikaa parempaa.

Hiljainen mies ei näyttänyt pettymystään ja koetti lohduttaa että jospa noutajien aikataulu on pettänyt tai aluksessa on jotakin häikkää....

Pitsishaali ei valmistunut aikataulun mukaan, olin tehnyt virheen ja purkaminen on yhtä tuskaa. Päivänsankari on saanut lahjakortin jossa luvataan shaali lähipäivinä. Olen tosi nolo. Kiire on aina pahasta ja pitsineuleen kaveriksi tosi paha. Oikeasti olen kaikkiaan purkanut todella vähän koko neuleurani aikana ja sitten se virhe tulee pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Kyllä tri Murphy tietää....