Talvi alkaa talttua, lumet sulavat ja vuorenkilvet näyttävät jo terhakkailta naapurin seinän vieressä.

Kevättä kohti mennään, neuleita on valmistunut kuin pienestä tehtaasta. Kuukausi on ollut  mielenkiintoinen ja tapahtumarikas monella saralla.

Tyttären poika tuli täysi-ikäiseksi ja sai ajokortin. Uuden auton mittariin on parissa viikossa kertynyt lähes tuhat kilometriä. Pojasta tuli myös oitis yksinhuoltaja: vanhemmat piipahtivat pitkäksi viikonlopuksi New Yorkiin ja täysi-ikäinen nuorukainen oli sisarensa yksinhuoltajana. Mumminvirka rajoittui yhden päivän ruokahuoltoon, lasagnea, salaattia ja marjapuuroa. Talo oli siisti ja astianpesukonettakin oli käytetty.

Vaalipäivänä minulla oli tekstin lukuvuoro kirkossa. Jännitin esiintymistä niin etten ottanut hiljaista miestäkään mukaani. Hyvin luku sujui eikä jännitykseni kuulemma näkynyt tai kuulunut.

Olenhan toki puhunut kirkossa ennenkin, mutta ainoastaan musiikkiyhdistyksen puheenjohtajan ominaisuudessa esitellyt konserttiohjelmaa ja  muusikoita sekä kiitellyt muusikoita ja yhteistyökumppaneita. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin tekstin lukeminen kirkossa sunnuntaina.

Alla "esiintymisasuni". Hame on raakasilkkiä, palvellut erinomaisen hyvin lähes kymmenen vuotta, neule oma malli,  joulun maissa valmistunut täydellinen jakku, materiaalina  Kidsilk Nigth.

477479.jpg

Mennet viikot ovat myös olleet ahdistavia. Tyttäreni on toipumassa isosta leikkauksesta ja toinen on edessä muutaman päivän kuluttua. Itse kävin pitkästä aikaa lääkärissä ja operaatio on tulossa. Nenää rassataan toukokuussa.

Angstia olen purkanut neulomalla. Viime kesänä Kotiliedssä julkaistuista neuleista on valmistunut iso pinkka eri kokoja. Italiaan lähti mekko, haalari ja kaksi myssyä, Prahaan myssy ja tossut. Neuleoppilaitteni kanssa olen tehnyt kaksi mekkoa ja kaksi haalaria, kaikki Mandarin-Petite langasta.  Uusi malli mohairtunikasta tuli omaa kokoa ja nyt on puikoilla tyttären koko. Tänään on jo päivänvalo kadonnut ja valmit neuleet on kuvaamatta. Jos huomenna on hyvä valo otan kuvat seuraavaa postausta varten.

Tänään posti toi kilon KidSik Haze lankaa

477575.jpg

Näistä valmistuu täydellisiä jakkuja ja pitsishaaleja. Tilaustöitä ja omaan käyttöön. Kuvassa värit näyttävät tummemilta, kuvaan huomenna ulkona paremmat otokset.

Hulluus ei siis hellitä, lankavarasto kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Vieläkään en tohdi laatia listaa langoistani, en kiloista enkä langoissa kiinni olevasta rahamäärästä.

Kuopus on innostunut bloggaamaan sairaslomallan.http://tuhlaus.vuodatus.net/

Ei ole omena kauas pudonnut. Lasta on jo puolivuotiaana käytetty ekalla kengänostoreissulla Italiassa ja tahti on pysynyt hyvänä pian neljännesvuosisadan. Ehkäpä joskus kerron matkasta täälläkin. Kun ikää kertyy, alkaa nuo kauan sitten tapahtuneet asiat palautua mieleen paremmin kuin muutaman päivän takaiset asiat jotka pitäisi muistaa juuri tänään.

Onneksi kaikilla tyttärillä on sama kengän numero kuin äidilläkin ja joskus jopa kierätetään joitakin pareja. Koko kvartetti on myös laukkuv-i/a-mmainen. Laukku viikossa on kuopuksen ylläpitoannos, siskot ja äiti ovat harventanet hankintatahtia. Se ei todellakan tarkoita että rahaa laukuihin kuluisi vähemmän, laatutaso nousee iän myötä. Kuopus tekee hankintoja myös kirppareilta ja ebaysta. Se minun vielä pitää opetella. Kuopuksen laukkukokoelma on kunnioittettava, mamma on lahjoittanut muutaman kaunokaisen,  jokunen on jopa uutta omistajaansa vanhempi.

Hiljainen mies laittoi saunan lämpiämään, liekö saanut uutta tietoa avaruusolioiden sieppausaikeista ja aikataulusta ? =;)