446878.jpg

Kuvassa sunnuntaina antiikkiliikkeen myyntinäyttelystä hankittu lohduke, KK:n vanha rintasolki neuleen kiinnittimeksi. Mies evästi näyttelyyn lähtiessä että kuutio tavaraa on maksimi mitä taloon voi tuoda. Ostin vain tuon soljen ja jemmaan lopun kuutiosta tulevaa tarvetta varten. Kirjaan tuon lupauksen tähän blogiini josta voin sen sitten hänelle esittää jonkun isomman ostoksen aikaan.

Lähes kuukauden mittainen blogipaasto on hurahtanut harmaassa arkiputkessa. Angsti pitää pintansa, aamut alkavat hitaasti ja ilta on tullut ennen kuin kunnolla havahdun päivään.

 Pakenen käsitöihin, edelleen olen vimmaisesti neulonut, virkannut ja kirjonut. Uusia aloituksia on useita, yksi työ ei jaksa kauan kiinnostaa. Valmista on tullut vain vähän: muutama nenäliina, pari liinaa leipäkoreihin, vauvan haalarin kaksioiskappale ja ohjeen kirjoitus on vähän keskeneräinen, mohairtunika - uusi malli on puolessa välissä, ristipistotyön reunat valmiina mutta kuvio valmistuu hitaasti. Niin, ja vauvan mekko on valmis ja puuvillahaalari hyvällä alulla. Eilen tuli pikatilaus pitsishaalista, se pitäisi olla valmiina torstai-aamuna.

Talossa ei ole mallattukaan kunnon siivousta joulun jälkeen - eikä paljon ennenkään. Ainoastaan keittiössä olen saanut jotakin aikaan, jossakin tarmonpuuskassa runttasin roskikseen parin kaapin sisällön. En edes tarkkaan katsonut mitä lähti kaadikselle ja aikaa on jo muutama viikko eikä mitään tunnu puuttuvan. Näitä kohtauksia pitäisi saada lisää.

Viime päivityksen jälkeen on ollut hiihtolomat ja tyttärenpoika oli täällä lomalla kummitätinsä luona. Poika sairastui mahatautiin ja tuli mummin luokse sairastamaan. Jo lomaviikon puolessavälissä vein pojan kotiinsa Tampereelle ja samalla reissulla sukuloin pari päivää Valkeakoskella. Sukulaisten hoivissa on aina mukava olla, nämä ovat upeita älykkäitä ihmisiä joiden kanssa  voi keskustella laaja-alaisesti niin historiasta ja kirjallisuudesta kuin päivänpolitiikastakin. Tämä vierailu olikin talven kohokohta ja paremmalla mielellä tulin kotiin.

Mielenkiintoista yhteistyökuviota on minulle myös esitelty. Juttuun pitäisi paneutua tosissaan. Tarvitsen siinä kielitaitoani ja voin hyödyntää kaikkea osaamistani ja yhteyksiäni alppien eteläpuolella. Tähän pitäisi panostaa täysillä ja homma vaatisi kaiken aikani tänä vuonna. Mietityttää, kuviota pitää vielä tarkentaa ja pohtia monelta kantilta. Jotakin uutta äksöniä tähän eloon pitää saada ettei vaipuisi liian syvälle synkyyteen.

Neuleistakin on muutama miete. Vauvahaalarin malli piti jo valmistua ja julkaistakin - en vaan saanut valmiksi. Olenkin miettinyt olisiko mallin neulominen ja julkaiseminen vaihe vaiheelta vaikkapa täällä blogissani mielekästä. Jos lukijoissani on innokkaita kanssaneulojia niin kommentoikaa. Julkaisuvalmiina on myös ohje sukkahousuista - kuva edellisessä postauksessa. Jos kiinnostusta on riittävästi tunikan ohjekin voisi päätyä tänne ja toiveita saa esittää.

Olen pitänyt kahdelle ystävättärelle neulekoulua privaatisti, toisesta tuli täti pienelle tytölle ja toisesta pikku pojan mummi. Kumpikin neuloo Mandarin Petite-lankaa, toinen mekkoa, toinen haalaria.

Viime viikko oli netitön, läppäri henkäisi viimeisen kerran sunnuntaina ja uusi tuli taloon vasta perjantaina. Entinen kone vei kaikki tietonsa mukanaan manan majoille. Langankuluttajan huushollissa tehdään vielä ruumiinavaus vanhalle koneelle ja koetetaan ronkkia esille laskutusohjelma ja kuvia .

Pari viikkoa sitten pistäydyin päiväseltään idän ihmemaassa. Kampaaja leikkasi tukan ja laittoi värin älykkyyden mukaiseksi, siin blondattiin reilusti. Lysti maksoi 15 €, samalta keikalta myös ostin hyvännäköisen ja mukavan tuntuinen alusvaatesetin 10 €, rintsikat ja housut .  Ostosaikaa oli vain vajaa tunti kun olimme pikakeikalla - illalla piti joutua kokoukseen.  No, uusitaan reissu lähiaikoina, alusvaatteita pitää saada lisää.

Tämä postaus on yhtä sekava kuin mielentilani. Pidän kuitenkin hyvänä että pystyin tuottamaan  edes tämän sepustuksen. Olen kyllä lukenut toisten blogeja mutta edes kommentoimaan ei minusta ole ollut. Nyt koetan ponnistaa tästä harmaudesta kohti kevättä.

Nyt on pakotettava itsensä puikkoihin, pyöreä pitsishaalin Kidsilk Night langasta pitää siis valmistua ylihuomiseksi. Tänään iltapäivällä on vielä käväistävä kaupungissa, kangasedustaja on siellä ja menen tilaamaan jotakin lisää, eihän täällä vielä montakaan kilometriä kangasta ole...