Ihan totta tämä on. Menin päivällä hakemaan pääsiäisen aikaan tilaamiani viinejä ja myyjä kertoi iloisena että lempparini hinta on laskenut lähes neljä euroa pullolta. Tämä herkku on Etelä-Afrikkalainen Plaisir de Merle Cabernet Sauvignon. Tilatessa oli tietona että tämä poistuu valikoimista mutta hinnan alennus oli iloinen yllätys. Uskomaton tarjous Alkossa : ota kuusi, maksa viisi.

Siinä paikassa tilasin vielä laatikollisen. Jestas, viiniä ilmaiseksi. Tänään kolmesta pullosta on puoli pulloa ilmaista ja siitä laatikollisesta yksi kokonainen pullo.

Alko on yksi paikka johon hiljainen mies ei lähde kuin äärimmäisessä hädässä. Juo kyllä kun minä haen, ja kaapissa on korruptiowiskiä ja konjakkia, joskus jopa asennuskossuakin. Lisäksi vävy ja ehdokkaat pitävät miestä hyvissä juomissa. Laskujeni mukaan hiljainen mies on viimeksi käynyt Alkossa vuonna 1994 joulukuussa. Oli tulossa miehen viiskymppiset ja mentiin oikein yhdessä samppanjaa valkkaamaan. Mies on todella harvoin nähty tapaus siinä firmassa ja johtaja itse tuli esittelemän ja suosittelemaan sopivia sortteja. Aikansa valikoituaan mies teki päätöksensä ja just sitä ei sitten ollutkaan riittävästi varastossa -luvattiin toki huomiseksi. Nou hätä, kalaasit olisivat vasta viikonloppuna niin että hyvin ehtii tulla täydennys. Oltiin ostoksilla keskiviikkona. Johtaja kantoi meille juomat autoon asti. Kotimatkalla mies totesi että eipä tullut tätäkään operaatioita loppuun asti ajateltua, olisi pitänyt mennä silloin kun kaiki perjantakossupullon hakijat ovat jonossa. ( Nyt siellä oli meidän lisäksi vain muutama spurgu päivittäistä vinettoannostaan hakemassa)  Tiedän että miestä ihan oikesti nolotti se palvelu.

Meillä on kyllä huippu henkilökunta kylän Alkossa ja palvelu on aina erinomaista. Niin silloin viime vuosituhannella kuin tänäänkin.

Olen tästä viinialesta niin järkyttynyt että postaus on lyhyt ja ilman kuvia. Poistun tästä avaamaan pullollisen sitä hyvää....