Neulekone on viritetty iskuun ja muutaman mallitilkun lisäksi on valmistunut kaksi paria sukkia.

935509.jpg

Harmaisiin meni Regia Silk lankaa 65 g ja koko on 39/40, ruskeat  ovat RY Classic shades kokoelmasta , Cashsoft  lankaa 57 % exrtra fine merino  33% acrylic microfibre  ja 10 % cashmere. Kerässä on lankaa 180 m ja se ei aivan riittänyt 37 numeron sukkiin ja laitoin kärkikavennuksn osuudet  regiasilkistä.

Näitä ruskeita olen pitänyt ja ovatpa ihanimman oloiset sukan jotka olen elämäni aikana jaloissani pitänyt. Pehmeät ja lämpimät, sopivat hyvin myös kenkiin. Nyt on kestävyys testissä; uskoisin että tuo mikrokuitu antaa myös kulutuskestoa tällä upealle materiaalille.

Ixu kyseli lapsen kypärämyssyn ohjetta. Ihan Itse foorumin nettisivut ovat uudistyön alla ja siellä olevat ohjeet eivät näy ennenkuin remontti on valmis. Siispä puikot käteen, neulomaan ja ohjetta väsäämään. Alkuperäisen ohjeen se talvella uupunut läppärini vei mennessään manan majoille.

Alla kuva nyt valmistuneesta myssystä ja kuvallinen ohje tulee tähän blokiin seuaavasta postauksesta alkaen. Laitan ohjetta työvaihekuvineen sitä mukaa kun seuraava osio valmistuu. Lankana Regia Silk 50 g/200 m. Myssyyn meni tasan yksi kerä, ja jos tarvitaan isompi koko täytyy lankaa varata enemmän, tai käyttää lisänä vahvuudeltaan vastaavaa lankaa.

935515.jpg

Ixu voisi kommentoida kokoa. Tässä kaulaosa on lyhyt koska tämän vuoden pienokaisille  kaula on vielä tulevaisuusasia.

Kidsilk Auraa en saa työn alle. Värikartassa ja mallikerän vyötteesä oleva metrimäärä poikkeaa rajusti todellisesta pituudesta  ja tilatut langat eivät riitä suunnittelemiini neuleisiin. Samalla materiaalikustannukset karkaavat käsistä. Tuon hintaluokan langassa materiaalin hinnan tuplaantuminen on kova juttu. Onhan se merkittävää maksaako takin materiaali satasen vai kaksi. Tilasin langat tiedolla 25 g/150 m ja todellisuudessa 25 g on vain 75 m.

Olen neulonut paljon Kidsilk Hazea jossa 25 g on 210 m ja Aura ei 150 metrin ilmoitetulla pituudella herättänyt minkäänlaista epäilyä. Talossa on runsaasti vartailukohteita mm. Gedifran ja Grignascon mohaireja jotka ovat vahvempia kuin Haze ja metrimäärät 120-150 m/ 25 g

Auran kokeilukerästä tein vain pienen harjoitustlkun jossa kokeilin puikkokoja 5 -5,5 ja 6 eikä käynyt mielen vieressäkään että kartassa ja vyötteessä ilmoitettu metrimäärä ei pidä paikkaansa.

Toivottavasti juttu selviää pian. Neljä takkia pitäisi valmistaa marraskuun ekan viikon loppuun mennesssä ja olin ajatellut että pääsen työhön lokakuun alussa. En voi aloittaa kun en vielä tiedä saanko lisää näitä värieriä vai tuleeko kokonaan uudet langat. Olen laskenut kymmenen päivää per takki koska arkirutiinit on joka tapauksessa hoidettava. Elämä myös näyttää työntävän syliini yllätyksen toisensa perään ja yleensä näiden ylläreiden tarvitsema aika on otettava neuleiden osuudesta ja  sitten jatkettava työpäivää pitkälle yömyöhään jolloin virhemahdollisuus kohoaa potensissa ja mohairin purkaminen on todellakin työlästä ja kärsivällisyyttä koettelevaa hommaa.

Pyrin pitämään  asiakkaan kanssa sovitut toimitusajat, mutta jos tulee muutoksia toimitusaikoihin tms,  joille ei voi mitään, täytyy vain toivoa ymmärrystä asiakkailta, lisätä Buranan syöntiä, kipugeelin käyttöä ja pidettävä turbo päällä sekä arjessa että puikoissa ja uskottava että jaksaa ja onnistuu töissään.