Neuleen aloitus on tärkeä juttu, samoin päättely, jokaisella mieleisensä, mutta usein kysellään kuinka teet tuon aloituksen, tai miten päättelyn saisi siististi tehtyä? Olen kokeillut jos jonkin sorttisia aloituksiakin ja mieleisin sukan/lapasen/tossun tai minkä tahansa joustineuleen aloituksen teen alla olevan ohjeen mukaan.

Siistiä aloitusta kyseltiin Ihan Itsessäkin ja sinne en saanut nyt kuvia siirrettyä joten ohje lötyyy sieltä ilman kuvia ja myöhemmin laitan tämän myös Maddaleenan neulekouluun, kunhan Ihan Itsen nettisivuremontti on valmis.

 


Ota aluksi pätkä poikkeavan väristä apulankaa ja tee näin:



- Virkkaa apulangalla löysähkö silmukkaketju jossa on puolet tarvitsemastasi silmukkamäärästä.

- Ota numeroa suurempi puikko kuin se jolla neulot työn ja poimi sille silmukat näin: käännä ketju niin että päällimmäisenä on ketjun nurja puoli ja työnnä puikko ketjun takana olevasta lenkistä läpi ja vedä lanka puikolle silmukaksi. Poimi näin silmukka jokaisesta ketjusilmukasta. Puikolla on puolet tarvitsemastasi silmukkamäärästä.

1014537.jpg

-Ota työpuikot ja jaa silmukat niille, sulje ympyräksi ja neulo kolme kerrosta oikein.

1014539.jpg

- Katso neuleen sisään, siellä näet aloituslangan seassa aloituskerroksen valkeat lankalenkit. Neulo ensimmäinen silmukka o, nosta lankalenkki puikolle ja neulo se nurin, puikolta silmukka oikein ja lankalenkki puikolle ja nurin, jatka näin puikon loppuun asti. Nyt ensimmäisellä puikolla on kaksinkertainen määrä silmukoita, siis se määrä kuin puikolla pitää työssäsi ollakin. Tee näin koko kerros. Nyt sinulla on tarvittava määrä silmukoita työssäsi.

1014541.jpg

- Neulo muutama kerros joustinta, avaa silmukkaketju ja vedä langanpäästä - silmukkaketju purkautuu pois ja sinulla on kaunis ja joustava pyöreä aloitus työssäsi.

1014548.jpg

- Kun pujotat langanpään aloituksessa syntyneeseen "putkeen" ei kerroksen vaihtumiskohtaa voi havaita. Siispä jos päättelet langan tässä vaiheessa niin laita silmukkamerkki että tiedät missä kohtaa kerros vaihtuu.

Tämä aloitustapa on sukua italialaiselle aloitukselle, olen muokannut sen helpommaksi ja todennut hyvin toimivaksi.

Tämä voi tuntua hankalalta mutta ei ole vaikea juttu ja jälki on opettelun arvoinen. Kannattaa yrittää!!

1014551.jpg

Jos on kysyttävää vastaan kommenttilootassa.

Lisäys:

Kuvat on otettu vauvantossun aloituksesta. Joustinneuleessa silmukoita 32 ( 8 s puikollaan) Aloitusketjuun 16 silmukkaa ja alussa 4 silmukkaa jokaisella puikolla.