Hiljaisella miehellä ja minulla on yhteinen salarakas, ulkomaalainen kansainvälisestikin laajalti tunnettu kirjailjia, ilmeisesti juristi sillä hän on kirjoittanut monille kielille käännettyjä lakikirjoja. Tyyppi on mies ja enemmän kuin vähän huorahtava, tuntuu ehtivän samaan aikaan joka paikkaan kuin joulupukki. Rakkaus on yksipuolista, emme kumpikaan hänestä erikoisemmin välitä vaikka hänen lakejaan olemmekin lukeneet. Hän saapuu yllättäen ja vie vieraillessaan kaiken ajan, aiheuttaa runsaasti sekä hämmennystä että sekaannusta, teetättää paljon työtä ja joskus jopa itkettää niin minua kuin lukuisia kohtalotovereitani ympäri maailmaa.

Hän saapui kesällä hiljaisen miehen työpaikalle.  Oli tarttunut hellästi mutta päättäväisesti miehen käteen ja ohjaillut sitä oman tahtonsa mukaan hiljaisen miehen muka huomaamatta. Illalla hän sitten sokaisi minun silmäni sai tahtonsa helposti läpi huolimatta hiljaisen  miehen läsnäolosta

Seuraavana aamuna tyyppi vehtasi  jo lähikaupungissa  insinöörituttavamme kanssa. Sen saimme selville jo puoleltapäivin ja koetimme puhelimitse selvittää välejämme. Ajattelin että juttu on tällä kertaa ohi. Mutta ei, herra kierteli maailmaa ja tulla tupsahti perjantaina takaisin. Koko päivän viihdytti ja kiihdytti meitä. Hiljainen mieskin kävi kesken päivän kotona ja oli ymmärrettävästi melko tuohtunut hänkin. Tällä kertaa juttu eteni niin että minun oli soitettava poliisillekin pari kertaa. Toisella kerralla tosin kiittelin poliisia hyvästä ja ripeästä toiminnasta. Nyt toivon että suhde on pitkällä katkolla. Salarakkaamme yksipuolinen kiintymys on kyllä ymmärtääkseni elinikäistä kaikkien kanssa.

Lisää likaisia paljastuksia. Koko viikon olen harrastanut yhden illan juttuja odottaessani sitä tämän syksyn suurta rakkautta joka koettaa tehdä kaikkensa pitkittääkseen suhteemme alkua. Tämä rakastettuni on Kidsilk Aura. Lähetyksen piti tulla tällä viikolla. Olen neulonut vain sellaisia päivässä valmistuvia töitä ettei keskeneräisten luku pääsisi kasvamaan. Valmiiksi on tullut kolme kauluria Grignascon Champagne langasta á 50 g ja keeppi Kidsilk Hazesta, 40 g. Suureksi onnekseni ei tullut mielen viereenkään osallistua 10% liikkeeseen juttu olisi mennyt  lisäyspuolelle jo aikaa sitten sekä lankojen että painon osalta.Lisäksi on valmistunut tilaustyönä kaksi Juliettea, Kidsilk Nigth á 60 g ja keskisormirannekkeet mustasta kashmirista 25 g. 

Ranteet ovat parempana, vanha konsti on kai auttanut: sillä tauti lähtee millä on tullutkin - tässä tapauksessa neulomalla.

Pitänee lopuksi paljastaa tuon salarakkaan nimi, hän on Mr Murphy.

Kesällä mies oli kirjoittanut työtilausta ja rekkarin viimeinen kirjain oli X ja kun mr. Murphy ohjaili kättä oli se tulkintani mukaan Y. Vakutusyhtiön  Insinööri sitten laittoi vastauksena tarkastuskertomuksen aivan eri autolle. Mr Murphy oli myös päättänyt että yhdessäkään valokuvassa rekisterikilpi ei näkynyt. No, silloin asia selvisi puhelimella niin että laskutuksen yhteydessä insinööri huolehtii korjauksesta omissa tiedoissaan.

Muutama viikko sitten kyselin vakuutusyhtiöstä laskutuslupaa tehdylle työlle ja sieltä ilmoitettiin että vahinkoilmoitusta ei ole tehty. Hiljainen mies soitti asiakkaalle joka kivenkovaan väitti asian hoidetun välittömästi kolarin tapahduttua.

Perjantaina sitten kysyin uudelleen ja sain saman vastauksen. Soitin itse asiakkaalle ja pyysin tekemään vahinkoilmoituksen. Väänsin rautalangasta että vahinkoilmoitus ja vahinkotarkastus ovat kaksi eri asiaa. Laskutuslupaa emme saa ellei vahinkoilmoitusta ole tehty vaikka vahinkotarkastus onkin suoritettu.

Silloin tällöin sattuu joku tyyppi joka ei halua asiaa ymmärtää ja odottelee seuraavaa vakuutusmaksuaan ettei bonukset tippuisi tai jotain muuta yhtä käsittämätöntä.

Hiljainen mies käväisi kotona ja sanoi että soita polisille, tämä on liikennevakuutusasia ja jos siitä on kuulustelupöytäkirja niin vastapuoli selviää sieltä. Niinpä siis soitin polisille ja kysymäni rekisterinumeron perusteella auton kotipaikka oli noin 600 km päässä ja omistajan nimi aivan toinen, etunimi passasi samoin auton merkki ja vuosimalli. Ilmoitin asiakkaan osoitteen ja puhelinnumeron ja sitten selvisi että mr Murphy oli tehnyt kesällä tosi hyvää työtä ohjatessan hiljaisen miehen kättä. Mies oli kirjoittanut 524 kun olisi pitänyt olla 542. Siis todellinen ja perusteellinen osoitus että Murphyn laki toimii.

Tuo automalli on ollut maahantuojan kampanjamalli jota on rekisteröity  samalla kirjainyhdistelmällä  kymmeniä, ellei satoja autoja.

Tämä sihteeriköinti on joskus monimutkaista, mutta harvalla sihteerillä lienee pomon kanssa yhteinen salarakas jota kumpikaan ei haluaisi seuraansa.

Postaus on kuvaton - eihän se ole enää salarakas jos kuva laitetaan tänne.