Lankana tässä on Grignascon Champagne 50g / 165 m puikot 3 mm sukkapuikot/pyöröt 60 cm ja 40 cm.  Lisäksi tarvitaan pari pätkää apulankaa, puuvilla tms "liukasta" lankaa.

981331.jpg

Lankana voi käyttää myös tavallisia vauvalankoja  tai puuvillaa, tärkeää on ettei lanka kutita. Mohaireja ja angoraa en suosittele ainaakan pienille lapsille. Mallia on helppo muuttaa tarvittaessa muutamalla silmukalla. Mallineule on ainaoikein ja reunuksessa yksi mallikerta pitsineuletta.

Virkkaa apulangasta löysähkö aloitusketju 25 s. Ota kaulurilanka ja poimi ketjun takapuolelle muodostuneista lenkeistä silmukat näin: työnnä puikko lenkistä ja vedä lanka puikolle silmukaksi.

Neulo 2 krs oikein. Lisää sitten joka kerroksen alussa näin: reunas. 1 o, lisäys kiertäen edellisen krsn lenkistä. Lisää kunnes puikolla on 62 s. Neulo 6 krs oikein. Seuraaavalla krslla 17 o. Älä katkaise lankaa vaan  ota sukkapuikko ja neulo apulangalla 28 s. Neulo nyt kaulurilangalla nuo apulankasilmukat uudelleen ja jatka krsn loppuun. Tässä tehdään kuin suuri peukalon paikka lapaseen ja keskellä neuletta on apulankaraita.

981332.jpg

Neulo 6 krs oikein ja aloita kavennukset: neulo kunnes puikolla jäljellä 4s ja neulo 2 o yhteen, 2o. Kavenna näin joka krslla kunnes jäljellä on 25 s. Älä katkaise lankaa vaan jatka poimimalla silmukat kaulurin ympäri. Kun tulet aloituskohtaan pura apulanka pois ja poimi mukaan nämä 25 s.

Neulo 1 krs nurin, 1 krs oikein, 1krs nurin 1krs oikein. Lisää tarvittaessa oikealla krslla tasaisesti niin että sinulla on puikoilla 160 s.

Merkitse keskietusilmukka ja aloita pitsineule kulmasta joka on keskimerkistä oikealle.

1169463.jpg

Neulo kaavion mukaan ja lopuksi 3x 1krs nurin 1 krs oikein ja päättele silmukat virkkaamalla löysähkösti ja tee lopuksi rapuvirkkauskerros. Päättele lanka. 

981333.jpg

Poimi keskeltä neuletta apulangan molemmilta puolin silmukat 40 senttisille pyöröille, lisää sivuissa paris kiertäen ettei kohtaan muodostu reikää, käännä työ nurin ja neulo pyörönä oikein 4 cm tai haluamasi korkeus ja sitten 1 krs nurin =käänne ja jatka oikein 1 krs vähemmän kuin ennen nurjaa kerrosta. Käännä kaulus kaksin kerroin ja päättele suoraan puikolta silmukoiden ensimmäiseen kerrokseen. Päättele langat, höyrytä kevyesti, laita lapselle kaulaan tai kääri kauniiseen pakettiin ja lähetä määränpäähänsä.

Kaulurille kaveriksi sopii hyvin vaikkapa helppo Frillamyssy. Jos ohjeen haluatte laittakaa viestiä kommenttilootaan.

996707.jpg