1168789.jpg

Kuvassa näkymä kurssipaikan ovelta kaupungissa. Vaikka siellä oli "talvi" kukat voivat hyvin ulkona, ruusut kukkivat, samoin bouganviliat, azaleat ja monet joiden nimeä en tiedä. Yleisesti voi sanoa että puuvartiset eivät juuri sikäläisestä talvesta välitä vaan jatkavat kukkien tuottamista vaikkakin hieman keväistä maltillisemmin.

1201566.jpg

Saalista lankakaupoista - osa on jo mutkilla ja maailmalla mutta näitä on vielä yhteensä 44 kerää. Eniten Baby Kid Extraa jota on vielä 17 kerää. Ihaninta on ylimmäisenä oleva Superior (70% cashmere ja 30 % silkki, 25 g/300m) tätä on kuusi kerää - suuta kuivaa ja lanka on kohta roiskeissa kun päivittäin sitä hiplaan ja kuolaan. Mielessäni näen suuren seitinohuen neuleen jonka kuva ei ota selkeytyäkseen niin paljon että pääsisin aloittamaan työn. Välillä vilahtaa pitsineule ja siinä samassa näen välähdyksenä taas jonkun uuden virityksen joka perustuu ainaoiken neuleeseen ja rajattomaan muuntelumahdollisuuteen neuletta puettaessa.

1201568.jpg

Pitkällinen metsästys tuotti tulosta myös nappien hankinnassa. Olen kauan pyydystänyt suuria helmiäisnappeja. Ne ovat kaunita ja keveitä, sopivat näin ollen myös henkäyksen ohuiden neuleiden  kiinnittämiseen. Enimmäkseen olen pyrkinyt välttämään nappeja ja suurin syy on ollut niiden painavuus. Suurimmat kuvassa näkyvät ovat halkaisijaltaan 35 mm, pussissa olevien pienten halkaisija on 15 mm ja saman kokoisia ovat ihastuttavat sydännapit. Tummat ja violetinsävyiset ovat kannallisia ja epäilen niiden päätyvän vaikkapa laukkuihin.

1201567.jpg

Tässä oheistarvikkeita, vetoketjuista vasemman puoleinen on oikeasti valkoinen ja kristallit näissä ovat Swarovskeja, seuraava hörhellys on kuminauhapohjalle tehty organza/silkki/kimallepörrölanka viritys jota voi laittaa vaikkapa neuleen pääntielle tms. Reunimmainen taas on kaninkarva/Swarovski systeemi ja en todellakaan tiedä mitä näillä tekisin. Vetskareista laitoin yhden mustaan Aura-takkiin jonka kavalsin kuormasta omaan käyttöön.

1201570.jpg

Lopuksi upeat piikarini, näistä en ole vielä päättänyt ovatko ihan oma ostos vai tulkitaanko lahjaksi; sain lähtiessä hiljaiselta mieheltä nipun seteleitä hääpäivä/synttärilahjaa varten mutta kun on muitakin ostoksia joista on vielä tulkinta ja tutkimukset kesken. Myös joululahjaksi sain häneltä  "osta mitä haluat" option enkä ole sitäkään vielä osannut käyttää. Valitsemisen tekee vaikeaksi kun en todellakaan tarvitse yhtään mitään ja jo talossa olevien tavaroitten sijoitus tuottaa ihan riittäväsi tuskaa. 

Nämä kengät ovat todellinen unelmien täyttymys. Pitkään on hankintalistalla ollut punaiset piikkarit.  Ei vain ole sattunut kohdalle ja piikareitten on täytettävä monta tärkeää kriteeriä ennen kuin pääsevät mukaani: oikea väri, riittävän korkeat ja kauniit korot, hyvä lesti ja mukavat jalassa. Toivomuslista ei ole mahdoton silä minulla on ollut ja on  monet mukavat piikkarit - kaikki hankittu jostain maailmalta. Punaisetkin olen omistanut, peräti käärmeennahkaiset, mutta ne ovat jo eläkkeellä - olivat upeimmat kengät jotka koskaan olen omistanut ja nyt titteli on siirtynyt seuraavalle sukupolvelle.

Näillä uusilla kaunokaisilla tepastelin pitkän illan Italiassa toimiessani arvovaltaisessa raadissa tuomaroimassa kolmen koulun vaatetusopiskelijoitten töitä muotinäytöksessä morsiusmessuilla. Kaikki kolme tulivat palkituiksi parhaana, arvostelukategorioita oli kolme ja niinpä jokainen koulu oli paras jossakin. Näin hommat pitäisi hoitaa.

Kengät olivat käytössä myös synttäri-illallisella ja voin vakuuttaa kaikille epäuskoisille että ovat tosi mukavat jalassa. Hyvät piikkarit jalassa pitävät ryhdin vähintään ruhtinaallisena  ja korkeuksista hymyileminenkin on helppoa.