1234291.jpg

Talvi on tullut tännekin. Kuva on napattu Violan pihalta loppiaisviikolla. Iltana muutamana taas syötiin ja saunottiin ja samalla pidettiin väliin jäänyt pikkujoulu ja lopetettiin vuodenvaihteen juhlakausi. Niin on nykyään hektistä tämä elämän meno että kaikki pitää suorittaa samalla kertaa. Syötiin Violan langon pyydystämää haukea, monenmoiset salaatit ja kotitekoista pottumuusia. Ruokajuomana Violan valitsemaa valkkaria ja seurustelujuomana tavan mukaan aitoa shamppanjaa.

Joulu on siis häädetty ja härkäviikot ovat menneillään. Neulepuolella on omituinen olo; Auraa menee mutkalle päivittäin - taukoja täytyy pitää ja neuloa välipaloja kun ikuinen ainaoikein alkaa välillä hieman pitkästyttää. Sivutuotteena on valmistunut pienen pieniä tossuja ja tossupolvisukkia. Näitä on mukava sekä suunnitella että valmistaa ja kyllästyminenkään ei ennätä iskeä kun pari valmistuu lähes yhdellä istumalla. Tuo polvisukkapituinen tossu näyttää minusta hyvältä. Lankana vaaleansinisissä Grignascon Champagne, merino/silkki 75/25 ja valkeat Italiasta roudattua antiallergiakäsiteltyä merinovillaa "Momenti Felici" tai jotain sinnepäin, vyöte näyttää kadonneen.... palmikkopolvisukat ovat samaa lankaa harmaana. Kuva on hämärä vähästä valosta, sorry!

1234298.jpg

Tänä vuonna on valmistunut myös muutama muunelma Mozart-huivista - materiaalina Kidsilk Haze . Tämän mallin tein Italiassa ja muutama donna siellä innostui valmistamaan tätäkin huivia lämmikkeksi ja silmän iloksi.

1234294.jpg

Tässä huivi on kiedottu kaksinkerroin. Huivi on 180 cm pitkä ja painaa  ~30 g ,sitä voi käyttää myös boana.  Näitä on valmistunut useita kappaleita ja ainoastaan tämä on enää kotona. Huivi kiertyy helposti ihan itsekseen kun tässä mallissa on kolme volankia.

Viikonloppuna innostuin kokeilemaan Filatura di Crosan "Baby Kid Extra" lankaa.

1234381.jpg

Muutin hieman keskuskuviota ja suurensin mallia. Perusjuttuhan on se sama "Astra" jota olen jo aikaisemminkin rustannut moneksi, mm tytön mekoksi puuvillalangasta ja shaaliksi Kidsilk Hazesta. Tämä versio on halkaisijaltaan ~150 cm ja lankaa kului aika tarkkaan kolme kerää. Kerässä on 25g/245m. Tämäkin lanka on sellaista lähes itsekseen valmistuvaa, työkaluina Addin 4 mm pyöröt 40 ja 60 cm ja alussa tietenkin 4mm bambusukkapuikot. Väri näyttää kuvassa lällyltä roosalta, oikeasti se on kaunis korallinpunainen.

Hiplaan edelleen saman valmistajan "Superior" kaschmir/silkkiä, 70/30 ja 25g/300m. L anka on mustaa ja sitä on kuusi kerää.Tekisinkö siitäkin vielä samanlaisen vai joko osaisin vaihtaa mallia? Minulla on edelleen vaikeuksia valita,  tuttu ja turvallinen vai uusi ja jännittävä? Tämä malli on kyllä mukava, sovittelin harteille ja päähän monella sortilla ja nyt tuntuu vahvasti siltä että tämä jää omaan käyttöön.

Edellisessä postauksessa tuli kirjoitettua etten ole tehnyt mitään tarkallen ohjeen mukaan. Pitää kuitenkin hieman peruuttaa - näitä pitsiliinoja on tullut neulottua ihan ohjeen mukaan, vaikkakin sitten niitäkin on tullut sorvattua omaan malliin ja uusiin käyttötarkoituksiin.

Kiitos Makepeace se ihana neuletakkini olkoon siis Aurelia. Suostutko kummiksi?

Ulkona tuntuu olevan melkoinen tuisku ja niinpä taidan käpertyä koko illaksi nojatuoliini neulomaan. Keskeneräisenä odottaa taas yksi Aurelia ja pitsipolvisukkatossut. Pitäisikö tuon polvisukkatossun ohje laittaa tänne?