Se risa ja lähes täysin toimimaton harkintamopo on taas karkuteillä - ei oo aikoihin näkynyt näillä nurkilla.

Kirjoja, kirjoja, kirjoja..... vaikka entisetkään ei mahdu hyllyihin.

1371364.jpg

Noita Venäläisiä huivin malleja olen etsiskellyt jo muutaman vuoden. Hankkimissani kirjoissa on hyvät kaaviot ja upeita malleja. Jotain sellaista on suunniteilla missä nämäkin kirjat ovat tarpeen.

Cashmirkuume ei helpottanut ennen kuin tuli tilattua lankaa. En edes tarkkaan tiedä paljonko kaikkiaan on tulossa, se selvinnee viikon kuluessa. En tunne näitä lankoja enkä toimittajaa entuudestaan  mutta onneksi on ihana ystävä joka suostui tekniseksi tueksi, avuksi ja välikädeksi tähän operaatioon. Kiitos Marjut. 

Lankavarasto vaan kasvaa kasvamistaan vaikka ranteet ruvella niitä mutkalle rustaan ja postin kuljetettavaksi kuskaan. Yksi lähetys on kadonnut matkalla Belgiaan. Lähetin Kid Silk Haze boan tavallisena kirjeenä jo 19. helmikuuta eikä ole perille saapunut. Postista kerrottiin että käytännössä kirjettä on mahdoton jäljittää.  Asiakaspalaute on kuitenkin tehty ja sopii toivoa että kirje joko löytää mutkien kautta perille tai palautuu takaisin. Posti tuntuu välillä kulkevan pitkää reittä, Italiasta lähettämäni joulukortti oli kiertänyt Filippiinien kautta Helsinkiin. Siispä toivo elää vielä tuon kadoksissa olevan kirjeen suhteen.

Auraa on tullut kahdessa erässä ja edelleen tilauksesta puuttu puoli kiloa. En ymmärrä mikä tuon langan toimituksessa tökkii. Lanka on ehdoton suosikkini mutta ei sen kanssa voi töitä tehdä jos materiaalin  toimitusaikataulu ei pidä. Jos jollekin on jäänut epäselväksi, niin sanottakoon nyt tässä, että talossa on lankaa enemmän kuin minä ja pari seuraavaa sukupolvea kykenee työstämään, mutta se ei kyllä nyt yhtään auta tässä tuskassa.

Valmistuneitten listalla on vauvaneuleita Grignascon Champagnesta, Lanetista ja Mandarin Petite langasta ja on siitä Aurastakin jo jotakin valmista tullut. Pellavanenäliinoja on myöskin tehtynä kevään tarpeisiin, silitystä tuossa odottelevat.

1371395.jpg

Neuleista ei edelleenkään voi kuvia tänne laittaan

Täytyy kyllä tunnustaa että käsitöitten teko on ollut nykivää ja työvuorot lyhyitä. Sihteerin hommissa on ollut ruuhkaa ja tilitoimistossa on pitänyt juosta vikoittain niin miehen kuin omien asioden takia. Nyt on taas hetkeksi huoli pois kun kävin tiistaina allekirjoittamasssa  veroilmoitukseni. Onnekseni luottamustoimet olivat tällä viikolla niin mielenkiintoisia ettei veroasiat jaksaneet nostaa verenpainetta. Kirjanpitäjäni on oikea aarre.

Hiplailen päivittäin Kid Silk Haze varastoani ja Italiasta tuomiani Filatura di Crosan lankoja mutta en saa niitä työn alle. Idea on keskentekoinen ja jotakin vielä puuttuu että idea jalostuisi toteutettavaksi. Minulle kun se purkupuoli ei passaa ollenkaan ja aloitan työn vasta kun kuva mielessäni on riittävän selkeä.  Toki työ elää valmistuessaan mutta aloitus ei vain onnistu ennen kuin kuva on kristallinkirkas.