Olympialaiset on ohi, niin Pekingin kuin neulojienkin. En tohtinut osallistua neulekisaan kun en tiennyt mitä voisin neuloa julkisesti esiteltäväksi.

Tilaamani langat ovat tippuneet vähitellen ja  väärässä järjestyksessä - osa on edelleen taipaleella. Siispä oli aikaa ja satunnaista innostusta ryhtiliikkeelle. Päätin kisojen aikana laittaa mutkalle mahdollisimman paljon vuosikertalankoja. Kaivelin varastojani ja "löysin" laatikollisen Forsell Wool Alpaca lankaa. Villa/alpakka  80/20  kartiolla 400g/2480m Materiaali on hankittu varmaankin joskus noin kymmenen vuotta sitten. Näistä langoista neuloin viimeksi Hesan EM-kisojen aikaan Koivunlehti-shaaleja.

1849228.jpg

Vaalea on Forsellia ja tumma Filatura di Crosan 100%  Alpaca Peru lankaa. Tumma valmistui jo ennen kisoja.

1849247.jpg

Nämä ovat Forsellin Wool/Alpacaa. Kaikkissa mallineuleena isoäidin "Musla". Leveyttä viisi mallikertaa á 18 silmukkaa ja viiden silmukan ainaoikein reunukset = 100 silmukkaa. Pituutta näillä on 92 mallikertaa á 4 kerrosta, paitsi tuohon porsaanpunaiseen tein sata mallikertaa . Senteissä koot ovat 48 x 170/185 painot 105 ja 115g. Tumman sininen 58 x 185 ja paino 200 g.

Kun kisat vaan jatkuivat rustasin uuden takin proton samaisesta Forsellin Wool/Alpacasta.

1849233.jpg

Takki on nimeltään "Bellina".

Nimen keksiminen oli työn  vaikein osio ja kiitokset avusta tästä vaiheesta taas kerran saa "Makepeace"  ja ilman samasta osoitteesta kotoisin olevia silmukkamerkkejä työ olisi ollut hitaampaa. Takki on neulottu tapani mukaan yhtenä kappaleena ilman saumoja.

1849239.jpg

Hieman pitää vielä säätää Rowanin Kidsilk Haze langalle mutta aika hyvä tästä tuli. Takki on yleiskokoa S/M/L/XL ja tämä versio painaa 240g. Kidsilk Haze toteutus jää alle 200 gramman. Kidsilk Aura vaatii enemmän muutoksia ja painoakin taitaa tulla 300-350g

Ohje vuosikertalangalle:

Otetaan hyvin marinoitua vuosikertalankaa ja mieleiset pyöröpuikot. Neulotaan ensin riittävästi ainaoikein ja sitten valittua pitsineuletta kunnes pituus on passeli. Lopuksi vielä vähän ainaoikein ja neule päätellään virkkaamalla, viimeistelyksi rapuvirkkausta. Höyrytetään/pingotetaan maun mukaan ja solmitaan etuliepeistä halutulta korkeudelta. Sitten vaan kohti viilenevää syksyä.

Kisasaavutuksiini olen tyytyväinen, Wool Alpacaa meni 565g. Douping-testeihin ei ole menemistä - Voltaren geeliä ja Buranaa kului normaalia enemmän.

1849231.jpg

Nämä tulivat jo kisojen aikana mutta musta ja vihreä ovat jatkaneet matkaa toisten käsien neulottavaksi. Minun lankatäyshoitolaan tätä on tulossa vielä saman verran, lisäksi kilo Auraa ja kaksi kiloa Regia Silk  lankaa sukkasesonkia varten. Taaskin saapuvien määrä on suurempi kuin kulutettu, kiitos kysymästä, näin se vaan aina  menee.

Kisojen jälkeenkin puikot toimivat ja nyt on  viimeistä hihaa vailla "Marilyn",  materiaalina musta Aura.

Tein sunnuntaina pitkän ja mielestäni tekstiltään paljon paremman jutun mutta onnistuin taas kerran sössimään sen bittiavaruuteen.

Hiljainen meis piti reilun viikon loman ja remontoi yhtä yläkerran huonetta uuteen uskoon. Ehkäpä lopultakin muutamme makuuhuoneen sinne ja alakerta jää kokonaan "työ ja edustuskäyttöön". Tarkoituksena on myös ylentää telkkari yläaulaan. No, tällä hetkellä kaaos on -  jos suinkin  mahdollista - entistä hurjempi kun tavaroita on siirrelty tilapäissijoituksista toisiin - päällekkäin/limittäin/lomittain, vaikka ainoa järkevä toimenpide tälle rojumäärälle olisi heittää kaikki suoraan vaihtolavalle ja kuorman osoitteeksi kaatopaikka.

Tehtiin me kuuden tunnin lomamatkakin. Käytiin Juukassa katsomassa Fabergé näyttely. Samalla katsastimme takkoja/uuneja. Fabergén työt olivat kauniimpia ja mielenkiintoisempia, pienempään tilaan mahtuvia ja takuulla kalliimpia. Oli siellä kyllä muutama kaunis esine jonka voisin ottaa vaikka syntymäpäivälahjaksi.... mutta kun taloon EI mahdu sen enempää takkaa kuin niitä kaunita tavaroitakaan. Kaulassa voisin tietenkin kantaa jotakin vanhaa kaunista pientä timantti/jalokivihärpäkettä - joo, maitokauppareissulla ja sihteerin töissä ainakin.