Aika kuluu kuin siivillä, kokonainen viikko on jo mennyt ja tuntuu kuin juuri olisin tänne tullut. Päivät soljuvat rauhallisesti saman kaavan mukaan: aamulla kävelen piazzan kahvilaan, tilaan cappucinon ja cornetton ja nautin ne kaikessa rauhassa, sitten kiertelen lähikatuja ja ihailen näyteikkunoiden upeita somistuksia.

1240503176_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä tarttui ystävättäreni haaviin sunnuntaina antiikkitorilta - kelpaisi hyvin minullekin, mutta budjettiin ei ole varattu määrärahaa varsinaisille taidehankinnoille. Kaunis vanha taulu oli hänen toinen hankintansa ja se on jo toimitettu puhdistettavaksi ja asianmukaiseen huoltoon restauroitsijalle joten siitä ei nyt ole kuvaa.

1240503197_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyväkuntoinen ja mukavan kokoinen liskolaukku sai uuden kodin tästä talosta. Näitä on harvoin myytävänä kun tuonti Afrikasta on nykyään hankalaa. Tämä lienee vanhahko mutta erittäin hyväkuntoinen ja sisällä on paljon lokeroita. Tämän minä poimin romukasasta ja kun meillä jo on useita liskokaunokaisia niin luovutin suosiolla. Ellei Annamaria olisi pitänyt laukusta niin epäilemättä se matkustaisi kanssani Suomeen.

Tiistaina sitten oli koko perhe kotona sillä kumpikaan vanhemmista ei lähtenyt töihin kun pojan kuume nousi yöllä liki neljään kymmeneen. Päivä meni siis "lasta" lääkitessä ja illalla kipaisimme vain pienellä kierroksella Salernon antiikkikaupoissa. Koetin myös metsästää lapselleni ohutta kasmirvillatakkia mutta huonolla tuloksella.

Antiikkikauppiaat kaivoivat kätköistään tiskin alta meille nähtäväksi ja ihailtavaksi kauneimmat korunsa. Jossain vaiheessa sitten saatiin hintatietojakin, puolihuolimattomasti sivulauseessa ja hinnat ovatkin sitä luokkaa että ne jotka noita oikeasti ostavat eivät kysele hintaa ennen kuin maksun aikaan. Meiltä jäivat ihanuudet kauppaan - mutta eihän noita koskaan ekanäkemällä osteta.

Eilen pojan yskä vain paheni ja kun vanhempien oli lopulta mentävä töihin niin paikalle hälyytettiin hoitaja joka kantoi potilaalle juotavaa ja syötävää sänkyyn pitkin päivää. Illalla sitten kutsuttiin spesialisti kuuntelemaan keuhkoja ja määräämään uudet ja tömäkämmät lääkkeet. Omassa perheessä on gynekologi ja psykiatri - yskä ja kuume eivät ole oikein kummankaan alaa joten erikoislääkäriä tarvittiin. 

Tänään potilas voi jo paremmin ja minä sain tarkat ohjeet lämmittää mikrossa herkkukaupasta illalla ostettu ateria heti kun poika haluaa syödä. Kävin tavalliseen tapaan kahvilassa ja ostin potilaalle tuoreen cornetton joka maistui hänelle hyvin lämpimän maidon kera.

Tämä aamu alkoi tukan pesulla kun eilen peruttiin kampaajan tulo ja iIllan suunnitelmat meni harakoille kun juuri nyt on  melkoinen ukonilma ja vettä tulee kuin saavista kaataen. Huomenna piti mennä Pompeijiin mutta sade taita siirtää myös sitä visiittiä.

Alkuviikolla ostin punaiset pitkäthousut ja tänään samasta putiikista valkoiset. Innoissani olen kuin pikkulapsi karkkikaupassa - paino on pudonnut kolmisen kiloa ja sehän merkitsee yhtä kokoa pienempiä vaatteita. Seuraavat hankinnat tehdään vasta kun voin ostaa taas kokoa pienempiä kamppeita.

Viikolopuksi on onneksi luvassa paremmat ilmat - aurinkoista ja lämpimämpää.

Minä luulin että rouvan hankinnat sunnuntaina sopivat satasiin - mutta totuus on tonnikategoriassa.