Italiassa oli ihanaa, kuva on sieltä 

Kesässä täällä Suomessa ei aluksi ollut mitään ihanaa, mutta kun säikähdyksestä selvisi niin aurinko täällä Kainuun korvessakin alkoi lämmittää. Tänä vuonna on ollut ottelua elämän kanssa enkä oikein tiedä olenko voitolla vai tappiolla. Juuri nyt on kai ottelutauko menneillään ja se pitää hyödyntää.

Elokuun lopulla tehtiin perheretki Budapestiin. Matkalla mukana hiljainen mies ja kuopus avec. Neljä päivää neljästään upeassa kaupungissa teki lähtemättömän vaikutuksen. Ihan pakko on hehkuttaa koko hoitoa alusta loppuun. Mies ja minä lennettiin Kuopiosta Helsingin kautta ja sieltä otettiin nuoret mukaan. Olin tilannut meille oppaan ja kaupunkikierroksen heti iltapäiväksi. Kierros oli erinomainen, opas mahtava ja saimme yllin kyllin tietoa sekä historiasta että nykypäivän asioista.  Monika tilasi meille taksin lentokentälle, hankki julkisen liikenteen ja shamppanjaristeilyn liput sekä taksin viemään meidät paluulennolle. Oppaan palkkaaminen oli hyvä investointi, noin lyhyellä matkalla ei mennyt aikaa reittien opetteluun ja nähtävyyksien arpomiseen ja kuitenkin loma oli itsemme räätälöimä.Matkapaketti ostettiin Supersaver sivuilta. Koko hoito neljälle (kahdelle Kuopiosta Kuopioon) 1100 € Hotellimme oli Ramada.

Kävimme kaikki turistin "must" jutut iltaristeilystä kylpylään, söimme hyvin ja nautimme Unkarin viineistä kuohujen kera ja ilman. Ostokset jäivät vähemmälle, muutama mukava vaate ja herkkuja tuliaisiksi. Antiikkikaupoissa kuitenkin kiertelimme ja yhdessä niistä oli kaunis korallikaulanauha joka viihtyy kanssani hyvin täällä pohjoisessa.

 

Italia on edelleen toinen kotimaani, mutta kyllä Budapest otti paikkansa sydämessäni ja haluan matkustaa sinne uudestaan.

Neulemaailmassa kuohuu ja niihin asioihin palaan lähipäivinä, tuntuu etteivät ne asiat oiken passaa tähän juttuun.